Framer Framed

Expositie is afgelopen

Reflections

Tentoonstelling 24-06-2022 t/m 24-07-2022 > Amsterdam
Framer Framed Reflections
Het Open Atelier workshop FACE-IT door Karla Troncoso - Foto: Joana Kazmaier
Reflecties zijn direct. Althans, zo lijken ze op het eerste gezicht. Maar zelfs een spiegel is slechts een medium en kan daarom niet direct zijn. Om nog maar te zwijgen van psychologische, intellectuele of artistieke reflecties. Deze kosten tijd. Om een vorm aan te nemen. Tot stand te komen.

Deze tentoonstelling is bedacht en gemaakt door kunstenaars die deel uitmaken van de Open Atelier-gemeenschap – een samenwerkingsproject tussen Framer Framed en i-psy Arts Amsterdam. In verband met de sluiting van i-psy Arts Amsterdam is Reflections de allerlaatste jaarlijkse groepstentoonstelling die onder auspiciën van i-psy tot stand komt als onderdeel van dit therapeutische programma. De jaarlijkse tentoonstelling, voor het eerst geïnitieerd in 2009 door kunsttherapeut Suzanne Delshadian en curator Sebastian Rypson, is een integraal onderdeel van het therapeutische proces geworden.

De kunstenaars die hier exposeren hebben allemaal een reis gemaakt van zelfontdekking, acceptatie, transformaties, permutaties en herdefinities van het Zelf, de Ander, hun omgeving en ecologie. Met de sluiting van de locatie van i-psy in Amsterdam en de geleidelijke integratie van COVID-19 als onderdeel van het 'nieuwe normaal', worden ze gedwongen na te denken over de implicaties en het effect dat dit op ze heeft. Binnen deze tentoonstelling is hen gevraagd om na te denken over wat er binnenin borrelt en dit vervolgens naar buiten te projecteren. Om het echt te maken, om het te laten schijnen in het daglicht, zodat iedereen het kan zien.

OVER
i-psy is specialist in interculturele psychiatrie voor mensen met verschillende sociale en culturele achtergronden en diverse psychische problemen. Sinds 2009 organiseert het team visuele therapie van
i-psy jaarlijks een tentoonstelling voor en met kunstenaars uit de open ateliers.

Framer Framed is een platform voor kunst en cultuur. De tentoonstellingen bevinden zich op het snijvlak van hedendaagse kunst, visuele cultuur en politiek. Framer Framed toont werk van bekende en onbekende kunstenaars die wereldwijd actief zijn en zich verhouden tot maatschappelijke vraagstukken. Naast elke tentoonstelling vindt een verdiepend interdisciplinair publieksprogramma plaats, bestaande uit artist talks, lezingen, filmvertoningen en performances.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 12:00 t/m 18:00u

Contact

Framer Framed
Oranje-Vrijstaatkade 71
1093 KS Amsterdam
Nederland
Tel: 020 763 0973

framerframed.nl

7 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Framer Framed