Framer Framed

Expositie is afgelopen

Opening: 'Gatekeepers' door Monika Dahlberg

Tentoonstelling 29-09-2022 t/m 29-09-2022 > voor de deur van Framer Framed (Oranje-Vrijstaatkade 71, Amster
Framer Framed Opening: 'Gatekeepers' door Monika Dahlberg
'Gatekeepers' - Foto Betul Ellialtioglu, Framer Framed
Op verzoek van Framer Framed maakte kunstenaar Monika Dahlberg twee sculpturen die een permanente plek zullen krijgen op de Oranje-Vrijstaatkade. De samenwerking met Dahlberg ontstond na de vraag van curator Zippora Elders of Framer Framed een bijdrage kon leveren aan het programma van Constant 101. Framer Framed en Monika Dahlberg gingen een samenwerking aan die leidde tot het realiseren van een nieuw permanent werk in – en reflecterend op – de publieke ruimte.

Het werk, met de titel 'Gatekeepers' zal in bijzijn van de kunstenaar worden onthuld door de wethouder Kunst en Cultuur Touria Meliani en stadsdeelbestuurder Oost en portefeuillehouder kunst en cultuur Jan-Bert Vroege en in bijzijn van curator Zippora Elders op donderdag 29 september van 15:45-17:00 uur. Tijdens de opening vindt er een kinderoptocht plaats van het collectief Pretvormer, om de komst van de beelden in de buurt te vieren. U bent van harte uitgenodigd voor dit feestelijke event dat zal plaatsvinden op de Oranje Vrijstaatkade en in Framer Framed.

Het is fijn als je laat weten dat je komt
Toegang: gratis

Over
Dahlberg is geïnspireerd door het Manifest uit 1948 dat Constant Nieuwenhuys (1920-2005), beter bekend als Constant, schreef voor Reflex, het orgaan van de experimentele groep Holland, die later dat jaar zou opgaan in de Cobra groep. Door het vernietigen van maatschappelijke structuren en culturele conventies zou zowel de massa bevrijd worden van een heersende bovenlaag als ook de kunst uit haar isolement.

Programma
15:45 Welkom door Josien Pieterse
15:50 Welkom door Jan-Bert Vroege dagelijks bestuur Stadsdeel Oost
16:00 Curator Zippora Elders in gesprek met kunstenaar Monika Dahlberg
16:30 Onthulling Gatekeepers sculpturen door Touria Meliani en Jan-Bert Vroege
16:40 Drankje

Framer Framed is een platform voor kunst en cultuur. De tentoonstellingen bevinden zich op het snijvlak van hedendaagse kunst, visuele cultuur en politiek. Framer Framed toont werk van bekende en onbekende kunstenaars die wereldwijd actief zijn en zich verhouden tot maatschappelijke vraagstukken. Naast elke tentoonstelling vindt een verdiepend interdisciplinair publieksprogramma plaats, bestaande uit artist talks, lezingen, filmvertoningen en performances.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 12:00 t/m 18:00u

Contact

Framer Framed
Oranje-Vrijstaatkade 71
1093 KS Amsterdam
Nederland
Tel: 020 763 0973

framerframed.nl

39 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Framer Framed