Robert Verhaaf

Expositie is afgelopen

Echange des Couleurs

Tentoonstelling 12-11-2021 t/m 28-11-2021 > Zoetermeer
Robert Verhaaf Echange des Couleurs
uitnodiging/invitation: Echange des Couleurs, peintures & sculptures, november 2021
De tentoonstelling zal worden ingericht in de periode van 8 t/m 11 november met nieuwe werken van Robert Verhaaf. Het betreft hier schilderijen die een vervolg zijn op eerder werk, zoals dat beschreven is in de uitgave “Waardoor kwam ik uit op het monochroom, en daarna … “, uit 2016.

Kort samengevat, het monochroom zoals hij die vervaardigde was ongelijk aan het monochroom in de zin van het minimalisme. De titels van zijn schilderijen werden dan ook expliciet voorzien van het ongelijk teken ?

Het nu sterk afwijkende beeld, wat direct zichtbaar is verhuld het eronder liggende monochroom. De uitwerking die dat heeft is voor een ieder verschillend. Het oppervlak is wat men direct waarneemt, wat er aan vooraf is gegaan vergt een geconcentreerde manier van kijken/interpreteren. Daar waar het monochroom een open/vrije ruimte betreft en in hoofdzaak op basis van een enkele kleur, zijn deze nieuwe werken het tegenovergestelde.

Het “ echange “ is ook echt een uitwisseling, of zo men wil een confrontatie. Robert heeft ervoor gekozen om de monochrome ruimte op te delen in eigen specifieke vlakken, die op zich een monochroom zijn. Vanwege de door hem toegepaste techniek, ei tempera met bijenwas, bewerkte hij structuren met een open karakter en overwegend transparante pigmenten, zodoende de uitwisseling met het onderliggende benadrukkend.

Een andere optiek van de uitwisseling bestond uit de contacten die Robert had met Jérôme Touron, Paris (artist maart 1967 - ? mei 2020 ), door zijn toepassing van kleur(en) met andere materialen; en de gesprekken met Christian Rinck, architect uit New Orleans – USA. thans werkend in Zuid-Frankrijk, die de schilderijen onlangs nog beoordeelde, hij interpreteerde de schilderijen vanuit een zgn. helicopter-view en typeerde het als landschapsvlakken.

Robert Verhaaf

Exposeert: Echange des Couleurs
Galerie Ateliers BaZtille, Rokkeveenseweg 46C, 2712 XZ Zoetermeer
12 november t/m 28 november 2021 van 13.00 – 18.00uur

atelier: rokkeveenseweg 46c, 2712 xz zoetermeer

Stuur een bericht naar Robert Verhaaf