KunstWerkt

Expositie is afgelopen

Het Experiment

Tentoonstelling 04-09-2022 t/m 25-09-2022 > Schiedam
KunstWerkt Het Experiment
Beeld: Paul Mogwitz, 'Fantasia Obscura'
Met ‘Het Experiment’ geeft KunstWerkt jonge, recent afgestudeerde kunstenaars van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam de kans om hun werk te tonen. Drie kunstenaars zijn geselecteerd voor een Artist in Residence (AiR) van een maand op 'De Kabouter', het atelierschip* van de Schiedamse Molenstichting. Gedurende deze periode krijgen ze de beschikking over zowel een werkplaats als een werkbudget.

De expositie wordt geopend met eerder gemaakt werk. In de weken daarna groeit en vergroeit de expositie met nieuw werk dat tijdens de residence op De Kabouter wordt gemaakt. Deze kunst is in de expositieruimte van KunstWerkt te zien én in De Kabouter.

* Tegenover molen ‘De Palmboom’, Noordvest 34
KunstWerkt Schiedam

Sinds de jaren negentig verenigt Stichting KunstWerkt een grote groep kunstenaars uit Schiedam en omgeving. De stichting organiseert per jaar een tiental tentoonstellingen en daaraan gerelateerde activiteiten.

De exposities in onze expositieruimte (Art Centre Schiedam) zijn een ontmoetingsplaats om ideeën en inspiratie te delen, maar ook een brug van kunstenaar naar publiek.

Openingstijden

do t/m zo, 13.00-17.00 uur

Stuur een bericht naar KunstWerkt