Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

Expositie is afgelopen

In Beweging - Robert Lambermont

Tentoonstelling 03-02-2016 t/m 23-03-2016 > Amsterdam
Vanaf heden is er weer een nieuwe kunstenaar te zien in ons kleinste galerietje in De Hallen passage. Deze keer is de eer aan Robert Lambermont.

Het ontstaansproces van de objecten van Robert Lambermont, die studeerde aan de Maastrichtse Kunstacademie en aan de Gerrit Rietveld Academie, verloopt organisch en intuïtief. Hij verzamelt vormen en bewegingen die hem opvallen in bijvoorbeeld gebouwen en landschappen, maar ook in minder materiële zaken zoals een gesprek of muziek. Op grond van poëtische overwegingen maakt hij een selectie uit alle indrukken en vertaalt deze naar tekeningen en ruimtelijke, kinetische installaties.

Een terugkerend element in zijn werk zijn de bewegende panelen. In het kleinste galerietje is zijn nieuwste, niet eerder vertoonde, houten ‘lamellenbeeld’ te zien. Een werk gemaakt met veel precisie en vernuft, dat mede door zijn onophoudelijke bewegelijkheid steeds blijft verrassen. Een dialoog tussen vorm, beweging en toeschouwer, mechanisch en romantisch tegelijkertijd. Een haast ruimtelijke partituur, waarbij kunstenaar en pianist samen lijken te vallen.

Als pianist is Lambermont gespecialiseerd in de muziek van Simeon ten Holt. Samen met de leden van het Rondane Kwartet voert hij regelmatig diens concerten uit, al dan niet met tentoonstellingen van zijn beeldend werk.

Zijn beeldend werk is opgenomen in collecties in zowel binnen- als buitenland, waaronder de Rijkscollectie, Het Teylers Museum, Museum Het Domein Sittard, Art Collection DSM Heerlen, Bonnefantenmuseum Maastricht, Musica Klankenbos Neerpelt, België. Sinds 2010 is hij met enige regelmaat gastdocent aan de Gerrit Rietveld Academie.
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken Amsterdam

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie met een uitgebreide en gevarieerde collectie hedendaagse beeldende kunst. De collectie omvat ruim 2000 kunstwerken van meer dan honderd hedendaagse kunstenaars uit heel Nederland en wordt voortdurend aangevuld met nieuw werk. De gehele collectie is te bekijken op de website www.beeldendgesproken.nl.

Beeldend Gesproken is een gespecialiseerde kunstuitleen. Beeldend Gesproken werkt uitsluitend met professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Alle kunstenaars hebben een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. CV's van de kunstenaars kunt u op onze website lezen.

Beeldend Gesproken biedt speciale service aan bedrijven en organisaties, zoals advies over kunstaankoop en huur, het samenstellen van een collectie, breng- en omruilservice etc. Beeldend Gesproken leent en verkoopt uiteraard ook uit aan particulieren.

Volg Beeldend Gesproken op Facebook: www.facebook.com/beeldendgesproken

Openingstijden

ma: gesloten
di t/m vr: 11:00-18:00
za en zo: 12:00-17:00

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken