Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

Expositie is afgelopen

History is being made

Tentoonstelling 17-06-2016 t/m 23-09-2016 > Amsterdam
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken History is being made
History is being made

Een unieke presentatie van de Amsterdam-Chinese kunstenaar Ni Haifeng.

Een met blauwe, decoratieve patronen getatoeeëerde hand nodigt de toeschouwer uit in het universum van de kritische, geëngageerde, conceptuele kunstenaar Haifeng.

Een wereld, divers in materiaal en onderwerp, waarin geschiedenis en tekst een belangrijke plek innemen. Door zijn werkwijze en het maken van simpele interventies, daagt hij de toeschouwer uit om verder te kijken en speelt Haifeng met het concept geschiedenis. De werken refereren onder meer aan de historische handelsbetrekkingen tussen China en Nederland, via het porselein maar ook via de Chinese identiteit van de kunstenaar. De grens tussen openbaar en privé en de eigen Aziatische achtergrond worden zo verweven in een samenstelling van objecten (afkomstig uit vroeger werk) die hij speciaal voor deze expo vorm gaf.

Steeds weer wijst Haifeng er via zijn werk op dat geschiedenis nooit af is, voortdurend wordt herschreven en opnieuw geinterpreteerd, daar doen we allemaal aan mee.

De Amsterdams-Chinese beeldend kunstenaar Ni Haifeng is geboren in Zhoushan (China) in 1964 en woont sinds 1995 in Amsterdam. Hij werkt afwisselend in Amsterdam en Beijing.

In 1986 studeerde hij af aan de Zhejiang Academy of Fine Arts (de huidige China Academy of Fine Arts). Sinsdien is zijn werk te zien geweest op vele grote internationale tentoonstellingen. Zijn werk wordt vertegenwoordigd door galerie Lumen Travo, Amsterdam en galerie In Situ – Fabienne Leclerc in Parijs.

Haifeng maakt ruimtelijke installaties bestaande uit tal van materialen (schilderingen, tekeningen, fotografie, video’s, taal). Zijn krachtige, poëtische kunstinstallaties zijn internationaal bekend en zijn werk is wereldwijd in collecties opgenomen.

In 2006 werd Haifeng gevraagd om het naturalisatiegeschenk te ontwerpen, van 2006-2008 ontvingen mensen dit geschenk van de stad Amsterdam bij hun naturalisatie tot Nederlander.
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken Amsterdam

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie met een uitgebreide en gevarieerde collectie hedendaagse beeldende kunst. De collectie omvat ruim 2000 kunstwerken van meer dan honderd hedendaagse kunstenaars uit heel Nederland en wordt voortdurend aangevuld met nieuw werk. De gehele collectie is te bekijken op de website www.beeldendgesproken.nl.

Beeldend Gesproken is een gespecialiseerde kunstuitleen. Beeldend Gesproken werkt uitsluitend met professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Alle kunstenaars hebben een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. CV's van de kunstenaars kunt u op onze website lezen.

Beeldend Gesproken biedt speciale service aan bedrijven en organisaties, zoals advies over kunstaankoop en huur, het samenstellen van een collectie, breng- en omruilservice etc. Beeldend Gesproken leent en verkoopt uiteraard ook uit aan particulieren.

Volg Beeldend Gesproken op Facebook: www.facebook.com/beeldendgesproken

Openingstijden

ma: gesloten
di t/m vr: 11:00-18:00
za en zo: 12:00-17:00

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken