Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

Expositie is afgelopen

Tekens uit een langvergeten koninkrijk solo-expositie van Mathisse Arendsen

Tentoonstelling 13-08-2016 t/m 31-08-2016 > Amsterdam
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken Tekens uit een langvergeten koninkrijk solo-expositie van Mathisse Arendsen
Als kind vertelde ik iedereen die het horen wilde dat ik de koning was ... Het was een vlucht uit een nare werkelijkheid. Het meeste werk komt voort uit mijn kindertijd vandaar de titel: 'Tekens uit een langvergeten koninkrijk'.
De beelden van Mathisse Arendsen zijn veelzeggend, zijn woorden spreken tot de verbeelding. Al jong voelde Mathisse een sterke behoefte de stormen in zijn hoofd in woord en beeld te uiten. Sommige beelden hebben woorden nodig en sommige woorden, beelden. Daarom gebruikt hij zowel woord als beeld. Zijn gedichten zijn puur, maar hebben meerdere lagen. Zijn schilderijen reiken de kijker een sleutel tot het onderbewustzijn.
Mathisse wil in zijn leven zo veel mogelijk wegen bewandelen, die series werk hebben opgeleverd die qua stijl en techniek verschillen, maar elkaar op een logische wijze opvolgen. Het geheel is niet de optelsom der delen, maar het tegenover elkaar zetten van uitersten in vorm en kleurgebruik hetgeen een spanningsveld oplevert waarbinnen de kijker de sleutel tot het onderbewustzijn aangereikt krijgt.
Zijn neefje Raven zorgt voor de muziek.
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken Amsterdam

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie met een uitgebreide en gevarieerde collectie hedendaagse beeldende kunst. De collectie omvat ruim 2000 kunstwerken van meer dan honderd hedendaagse kunstenaars uit heel Nederland en wordt voortdurend aangevuld met nieuw werk. De gehele collectie is te bekijken op de website www.beeldendgesproken.nl.

Beeldend Gesproken is een gespecialiseerde kunstuitleen. Beeldend Gesproken werkt uitsluitend met professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Alle kunstenaars hebben een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. CV's van de kunstenaars kunt u op onze website lezen.

Beeldend Gesproken biedt speciale service aan bedrijven en organisaties, zoals advies over kunstaankoop en huur, het samenstellen van een collectie, breng- en omruilservice etc. Beeldend Gesproken leent en verkoopt uiteraard ook uit aan particulieren.

Volg Beeldend Gesproken op Facebook: www.facebook.com/beeldendgesproken

Openingstijden

ma: gesloten
di t/m vr: 11:00-18:00
za en zo: 12:00-17:00

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken