Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

Expositie is afgelopen

Beeldend Gesproken Kunstprijs 2017 EXPO

Tentoonstelling 06-05-2017 t/m 04-06-2017 > Amsterdam
Prijsuitreiking Beeldend Gesproken Kunstprijs 2017

Galerie Beeldend Gesproken in De Hallen Amsterdam, Hannie Dankbaarpassage 23, Amsterdam
Prijsuitreiking zaterdag 6 mei om 17:00 uur |
Tentoonstelling zaterdag 6 mei tot en met zondag 4 juni

Prijsuitreiking
Zaterdag 6 mei om 17:00 uur is de uitreiking van de Beeldend Gesproken Kunstprijs 2017. De Beeldend Gesproken Kunstprijs is dé nationale stimuleringsprijs voor professionele beeldend kunstenaars met een psychiatrische achtergrond.
Deze driejaarlijkse kunstprijs, voor het eerst uitgereikt in 2005, is een geldbedrag van €3000 dat beschikbaar is gesteld door Stichting Vrienden van Beeldend Gesproken. Een onafhankelijke vakjury wijst de prijswinnaar aan en stelt uit alle inzendingen een tentoonstelling samen. De jury bestaat uit Elvira van Eijl (kunsthistorica, curator en docent Artez); Wafae Ahalouch el Keriasti (kunstenaar, docent HKU, adviseur Mondriaanfonds); Bas Kuiper (kunstverzamelaar, oprichter AMFAD, curator Verfhond projects); Merel Schoutendorp (kunstenaar) en Esther Vossen (adviseur Mondriaan Fonds, curator Vijfde Seizoen, art consultant Altrecht).

Tentoonstelling
De uitreiking van de prijs en de opening van de tentoonstelling vinden plaats in de galerie van Beeldend Gesproken in De Hallen Amsterdam. De tentoonstelling toont naast het winnende kunstwerk eveneens een selectie uit alle ingezonden kunstwerken.

Publieksprijs
Tot en met zondag 4 juni kan iedereen zijn stem uitbrengen voor de publieksprijs. Tijdens de afsluiting van de tentoonstelling wordt de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt.
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken Amsterdam

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie met een uitgebreide en gevarieerde collectie hedendaagse beeldende kunst. De collectie omvat ruim 2000 kunstwerken van meer dan honderd hedendaagse kunstenaars uit heel Nederland en wordt voortdurend aangevuld met nieuw werk. De gehele collectie is te bekijken op de website www.beeldendgesproken.nl.

Beeldend Gesproken is een gespecialiseerde kunstuitleen. Beeldend Gesproken werkt uitsluitend met professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Alle kunstenaars hebben een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. CV's van de kunstenaars kunt u op onze website lezen.

Beeldend Gesproken biedt speciale service aan bedrijven en organisaties, zoals advies over kunstaankoop en huur, het samenstellen van een collectie, breng- en omruilservice etc. Beeldend Gesproken leent en verkoopt uiteraard ook uit aan particulieren.

Volg Beeldend Gesproken op Facebook: www.facebook.com/beeldendgesproken

Openingstijden

ma: gesloten
di t/m vr: 11:00-18:00
za en zo: 12:00-17:00

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken