Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

Expositie is afgelopen

WERVELINGEN van Jannemiek Tukker

Tentoonstelling 26-08-2017 t/m 24-09-2017 > Amsterdam
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken WERVELINGEN van Jannemiek Tukker
Groeiende voorstelling (2015), Jannemiek Tukker
In 'Wervelingen' worden door Jannemiek Tukker werken op doek en papier getoond met als onderwerp het wervelen van de geest. In dit wervelen komen vooral de dualiteit tussen verschillende menselijke en kosmische facetten tot uitdrukking, zoals geweld/vrede, verhulling/onthulling, verdriet/vreugde of duister/licht. De grote doeken zijn geheel meditatief gemaakt met acrylverf opgebracht door een kroontjespen en daaroverheen borduurgaren. De tentoonstelling is naar aanleiding van het vernielen van haar oeuvre tijdens een psychose vier jaar geleden. Zowel herstelde werken, die Tukker een herboren leven heeft gegeven, als nieuw werk zijn te zien. 'Wervelingen' is de eerste grote solo die zij weer geeft. Tukkers werk was ook te zien in het Outsider Art Museum in de Hermitage Amsterdam.

Op woensdag 20 september om 19:30-20:30 uur geeft Tukker een lezing over de techniek en het ontstaan van werken die te zien zijn bij Beeldend Gesproken. Daarbij gaat zij dieper in op enkele specifieke onderwerpen die van invloed zijn geweest op het ontstaan van deze werken, zoals outsider art, psychiatrie, medicijnen, zenboeddhisme, hatha yoga en herstel. De volgende aanverwante evenementen zijn ook open voor publiek: twee yogalessen gegeven door Tukker op zondag 3 september van 11.00-12.00 en 13.30-14.30 uur. En de Gallery Talk op woensdag 13 september om 19:30-20:30 uur o.l.v. Asia Kuzmiczow in aanwezigheid van Tukker over één werk uit de tentoonstelling.
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken Amsterdam

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie met een uitgebreide en gevarieerde collectie hedendaagse beeldende kunst. De collectie omvat ruim 2000 kunstwerken van meer dan honderd hedendaagse kunstenaars uit heel Nederland en wordt voortdurend aangevuld met nieuw werk. De gehele collectie is te bekijken op de website www.beeldendgesproken.nl.

Beeldend Gesproken is een gespecialiseerde kunstuitleen. Beeldend Gesproken werkt uitsluitend met professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Alle kunstenaars hebben een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. CV's van de kunstenaars kunt u op onze website lezen.

Beeldend Gesproken biedt speciale service aan bedrijven en organisaties, zoals advies over kunstaankoop en huur, het samenstellen van een collectie, breng- en omruilservice etc. Beeldend Gesproken leent en verkoopt uiteraard ook uit aan particulieren.

Volg Beeldend Gesproken op Facebook: www.facebook.com/beeldendgesproken

Openingstijden

ma: gesloten
di t/m vr: 11:00-18:00
za en zo: 12:00-17:00

Stuur een bericht naar "Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken"