Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

Expositie is afgelopen

MUIZENHUIS van Karina Schaapman in het Kleinste Galerietje

Tentoonstelling 22-09-2017 t/m 14-12-2017 > Amsterdam
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken MUIZENHUIS van Karina Schaapman in het Kleinste Galerietje
Muizen in het Kleinste Galerietje! Een wereld op zich met een veelheid aan verhalen en kamers, bewoond door kleine muisjes. Voor de meeste Amsterdammers zijn Sam en Julia, de hoofdbewoners van het Muizenhuis, allang geen onbekenden meer.

Zo’n tien jaar geleden begon het met een kartonnen sinaasappeldoos waarin Karina Schaapman de eerste kamer bouwde van het Muizenhuis. Veel dozen, papier-maché en vooral heel veel uren en eindeloos geduld zitten er in de bouw en inrichting van het huis. Met herkenbare (afval)materialen; zoals lampjes gemaakt van doppen, rails gemaakt van een ritssluiting of een houten vloer van ijsstokjes. In het Muizenhuis valt eindeloos veel te ontdekken, steeds opnieuw. De verhalen in de boeken, gebaseerd op geweldige detailfoto’s, voeren (in Schaapman’s eigen woorden) naar een wereld die je ieder kind gunt en waar volwassenen naar kunnen terugverlangen. En gelukkig loopt het altijd goed af. Iedereen wordt blij van het Muizenhuis!

Het Muizenhuis verschijnt in meer dan dertig landen en in vijfentwintig talen: van Japan tot Amerika en van Turkije tot Rusland. Deed Karina eerst nog alles alleen, inmiddels is het een familiebedrijf, waar het hele gezin in hartje Amsterdam samen aan meewerkt: Studio Schaapman.

De muizen zullen hun intrek nemen in het Kleinste Galerietje tijdens het Ambacht in Beeld Festival, hét festival over ambacht en vakmanschap, wat 23 en 24 september plaatsvindt in De Hallen Amsterdam.

www.muizenhuis.nl
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken Amsterdam

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie met een uitgebreide en gevarieerde collectie hedendaagse beeldende kunst. De collectie omvat ruim 2000 kunstwerken van meer dan honderd hedendaagse kunstenaars uit heel Nederland en wordt voortdurend aangevuld met nieuw werk. De gehele collectie is te bekijken op de website www.beeldendgesproken.nl.

Beeldend Gesproken is een gespecialiseerde kunstuitleen. Beeldend Gesproken werkt uitsluitend met professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Alle kunstenaars hebben een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. CV's van de kunstenaars kunt u op onze website lezen.

Beeldend Gesproken biedt speciale service aan bedrijven en organisaties, zoals advies over kunstaankoop en huur, het samenstellen van een collectie, breng- en omruilservice etc. Beeldend Gesproken leent en verkoopt uiteraard ook uit aan particulieren.

Volg Beeldend Gesproken op Facebook: www.facebook.com/beeldendgesproken

Openingstijden

ma: gesloten
di t/m vr: 11:00-18:00
za en zo: 12:00-17:00

Stuur een bericht naar "Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken"