Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

Expositie is afgelopen

TEKENEND | door stichting Vrienden van Beeldend Gesproken

Tentoonstelling 25-10-2017 t/m 22-11-2017 > Amsterdam
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken TEKENEND | door stichting Vrienden van Beeldend Gesproken
'De man met de fluit' van Herbert Glenn Kensmil
Eens per jaar vraagt Beeldend Gesproken één van de vrienden van de stichting Vrienden van Beeldend Gesproken een expositie samen te stellen vanuit zijn of haar visie en betrokkenheid bij Beeldend Gesproken. Dit jaar zijn Maria van Gerwen (beeldend kunstenaar) en haar man Leen van Leersum (35 jaar werkzaam in de GGZ) de uitdaging aangegaan. Voor de expositie Tekenend hebben zij gekozen voor werken met tekenachtige elementen. Van Gerwen en van Leersum: “Het is een bijzondere ervaring te ontdekken hoe deze kunstenaars intense belevingen en verlangens zo overtuigend laten spreken. Al tekenend, door het trekken van lijnen, gebieden markerend banen zij zich een weg, zoeken grensgebieden op. Een zoektocht naar verbinding. Hun uitspraken en hun werk hebben ons geïnspireerd en aangezet tot het samenstellen van deze expositie.”

Exposerende kunstenaars: Astrid Oudheusden, Herbert Glenn Kensmil, Ingrid Greijn, Irmlinda de Vries, Marina Metaal en Yair Aa.

De expositie Tekenend loopt van 25 oktober tot en met 22 november. De opening is op zondag 29 oktober om 15:00 uur. Op woensdag 8 november om 19:30-20:30 uur is de Gallery Talk in aanwezigheid van de kunstenaars. Het Intercontinental Ensemble speelt een eigen compositie met als inspiratie het besproken kunstwerk.

De stichting Vrienden van Beeldend Gesproken steunt de kunstenaars van Beeldend Gesproken met donaties en hun expertise.
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken Amsterdam

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie met een uitgebreide en gevarieerde collectie hedendaagse beeldende kunst. De collectie omvat ruim 2000 kunstwerken van meer dan honderd hedendaagse kunstenaars uit heel Nederland en wordt voortdurend aangevuld met nieuw werk. De gehele collectie is te bekijken op de website www.beeldendgesproken.nl.

Beeldend Gesproken is een gespecialiseerde kunstuitleen. Beeldend Gesproken werkt uitsluitend met professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Alle kunstenaars hebben een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. CV's van de kunstenaars kunt u op onze website lezen.

Beeldend Gesproken biedt speciale service aan bedrijven en organisaties, zoals advies over kunstaankoop en huur, het samenstellen van een collectie, breng- en omruilservice etc. Beeldend Gesproken leent en verkoopt uiteraard ook uit aan particulieren.

Volg Beeldend Gesproken op Facebook: www.facebook.com/beeldendgesproken

Openingstijden

ma: gesloten
di t/m vr: 11:00-18:00
za en zo: 12:00-17:00

Stuur een bericht naar "Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken"