Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

Expositie is afgelopen

Lamano di Campati | werken van Gino Campati

Tentoonstelling 20-10-2017 t/m 24-10-2017 > Amsterdam
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken Lamano di Campati | werken van Gino Campati
'Young at heart' van Gino Campati
De expositie Lamano di Campati toont afdrukken en collages van Gino Campati. In een klein gedeelte van de expositie wordt ook aandacht besteedt aan oud werk: ‘Echo's uit het verleden’. Als je de expositie doorloopt, is je eerste indruk een reeks etsen of litho's. Maar als je beter kijkt, raak je in onzekerheid: wat zijn het eigenlijk? Etsen, litho’s, of een andere druktechniek? Zijn het soms monoprints? Het is een door Gino Campati zelf ontwikkelde en door de jaren heen geperfectioneerde techniek: ‘verfboetseren’.

Gino Campati is eigenlijk beeldhouwer die met zijn techniek van verfboetseren telkens een andere afdruk van het origineel creëert. Het is een afdruk, maar met de eigenschappen van een sculptuur. De afdruk is uiteindelijk een creatie van zijn handen en daardoor een soort beeldhouwwerk. Campati vertelt verhalen. Zijn werken zijn geen kopieën van de werkelijkheid, zoals foto's. Campati tast en zoekt naar een evenwicht tussen verstand, gevoel en fantasie met als eindresultaat een kort verhaal dat naadloos past in het grotere verhaal dat hij wil vertellen.

Soms zie je in zijn werk maskers. Alsof het niet gaat om een echte persoon, maar meer om de betekenis die iemand in de wereld van Campati krijgt. Het is een momentopname van een ontmoeting tussen Campati en de ander, zoals een reportage. Hoe meer je thuis raakt in de wereld van Campati, hoe meer je zijn taal gaat verstaan en beter zijn beleving leert kennen.

Aan het einde van een zomer hard werken, maakte Campati collages. Campati plakte knipsels van overgebleven drukken op eerder gemaakte werk. Het resultaat: een verrassend nieuw beeld. De werken zijn een afronding van een opwindend seizoen dat tot rust is gekomen.
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken Amsterdam

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie met een uitgebreide en gevarieerde collectie hedendaagse beeldende kunst. De collectie omvat ruim 2000 kunstwerken van meer dan honderd hedendaagse kunstenaars uit heel Nederland en wordt voortdurend aangevuld met nieuw werk. De gehele collectie is te bekijken op de website www.beeldendgesproken.nl.

Beeldend Gesproken is een gespecialiseerde kunstuitleen. Beeldend Gesproken werkt uitsluitend met professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Alle kunstenaars hebben een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. CV's van de kunstenaars kunt u op onze website lezen.

Beeldend Gesproken biedt speciale service aan bedrijven en organisaties, zoals advies over kunstaankoop en huur, het samenstellen van een collectie, breng- en omruilservice etc. Beeldend Gesproken leent en verkoopt uiteraard ook uit aan particulieren.

Volg Beeldend Gesproken op Facebook: www.facebook.com/beeldendgesproken

Openingstijden

ma: gesloten
di t/m vr: 11:00-18:00
za en zo: 12:00-17:00

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken"