Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

Expositie is afgelopen

DROOMSTAD van Moniek Spaans in het Kleinste Galerietje

Tentoonstelling 16-12-2017 t/m 14-03-2018 > Amsterdam
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken DROOMSTAD van Moniek Spaans in het Kleinste Galerietje
Voor de expositie Droomstad boog Moniek Spaans zich over de negende-eeuwse plattegrond van de Sankt Gallen kathedraal in Zwitserland. Op deze architectonische tekening is ook een uitkijktoren opgenomen. Bij die toren staat in het Latijn geschreven: Ascensus per cocleam ad universa super inspicienda; met de trap naar boven, om over de wereld uit te kunnen kijken. De toren als symbool van overbrugging van de afstand tussen hemel een aarde. In de expositie Droomstad lijken boven en beneden onverwacht samen te komen. Het Kleinste Galerietje was oorspronkelijk een doorgang met een trap naar het dak; je kunt de ijzeren treden die in de muur verankerd zijn nog steeds zien.

Tijdens de expositie Droomstad, zijn in Beeldend Gesproken de Amsterdammertjes van Moniek Spaans te koop. Huisjes van aardewerk uitgelicht door een kaarsje: verlichtende cadeautjes voor donkere dagen. Daarnaast is haar boek Het in vergetelheid geraakte koninkrijk van Pablo Swentibold in de kunstuitleen verkrijgbaar: prozaschetsen voor volwassenen geïllustreerd met collages, waar ook afbeeldingen van de Spaans torens in verwerkt zijn.

Moniek Spaans is beeldend kunstenaar en schrijver. Zij laat zich onder meer inspireren door historische gebouwen en plattegronden. Ze exposeert haar werk, installaties vaak bestaand uit samengestelde materialen zoals aardewerk, lood, hout en koper, graag op bijzondere locaties.

www.moniekspaans.nl
www.moniekspaansblog.wordpress.com
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken Amsterdam

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie met een uitgebreide en gevarieerde collectie hedendaagse beeldende kunst. De collectie omvat ruim 2000 kunstwerken van meer dan honderd hedendaagse kunstenaars uit heel Nederland en wordt voortdurend aangevuld met nieuw werk. De gehele collectie is te bekijken op de website www.beeldendgesproken.nl.

Beeldend Gesproken is een gespecialiseerde kunstuitleen. Beeldend Gesproken werkt uitsluitend met professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Alle kunstenaars hebben een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. CV's van de kunstenaars kunt u op onze website lezen.

Beeldend Gesproken biedt speciale service aan bedrijven en organisaties, zoals advies over kunstaankoop en huur, het samenstellen van een collectie, breng- en omruilservice etc. Beeldend Gesproken leent en verkoopt uiteraard ook uit aan particulieren.

Volg Beeldend Gesproken op Facebook: www.facebook.com/beeldendgesproken

Openingstijden

ma: gesloten
di t/m vr: 11:00-18:00
za en zo: 12:00-17:00

Stuur een bericht naar "Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken"