Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

Expositie is afgelopen

DE PROFUNDIS EXCLAMAVI | René van Kempen

Tentoonstelling 17-02-2018 t/m 21-03-2018 > Amsterdam
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken DE PROFUNDIS EXCLAMAVI | René van Kempen
Berlin (detail), René van Kempen
Op zaterdag 17 februari 15:00 uur vindt in Galerie Beeldend Gesproken de opening plaats van de expositie De Profundis Exclamavi. Het betreft werk van René van Kempen die met zijn foto’s, vaag als ze zijn, snijdt in onze ziel zodra we het ontwaren.

De profundis exclamavi: vanuit de diepte schreeuw ik het uit. Een engel zit ingeklemd tussen vier vrachtwagens, die hem dreigen te verpletteren. Kerstmarkt in Berlijn anno 2016. Een kwetsbare gestalte die stand houdt tegenover al dat geweld. Niet door kracht, maar in zwakte. In onschuld en in zuiverheid. De dood is overal om ons heen, maar de engel weigert er in mee te gaan. Harmonie tegenover chaos.

Het zijn raadsels, die de kunstenaar René van Kempen ons voorlegt: puzzels, zoekplaatjes. Daar waar je niet direct een voorstelling ziet. Na lang kijken doemt er soms wat op uit al die vormen en lijnen: een geweer, een tank, een helm. Maar alles zo ver, zo vaag, zo gestileerd. Het lijken overblijfselen, restanten. Waarvan is niet helemaal duidelijk. Sierlijk zijn ze geworden, zoals fossielen sierlijk kunnen zijn. Maar de schoonheid ervan is bedrieglijk. Het lijden is echt. Schoonheid kan wel troosten, het lijden helpen verzachten. De schoonheid in het werk van René van Kempen verhult uiteindelijk niet, maar onthult juist. Als je bereid bent om echt te kijken. Ze biedt een beetje troost tegen een verder nogal ontluisterende werkelijkheid. Haar verborgen schoonheid helpt ons om die werkelijkheid onder ogen te zien, die voor even te doorstaan. Zoals ook het broze beeld van de engel het geweld van de trucks doorstaat.

Op woensdag 14 maart om 19:30-20:30 uur is de Gallery Talk in aanwezigheid van René van Kempen met muziek van het Intercontinental Ensemble. De expositie De profundis exclamavi is in Beeldend Gesproken te zien van 17 februari tot en met 21 maart.
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken Amsterdam

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie met een uitgebreide en gevarieerde collectie hedendaagse beeldende kunst. De collectie omvat ruim 2000 kunstwerken van meer dan honderd hedendaagse kunstenaars uit heel Nederland en wordt voortdurend aangevuld met nieuw werk. De gehele collectie is te bekijken op de website www.beeldendgesproken.nl.

Beeldend Gesproken is een gespecialiseerde kunstuitleen. Beeldend Gesproken werkt uitsluitend met professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Alle kunstenaars hebben een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. CV's van de kunstenaars kunt u op onze website lezen.

Beeldend Gesproken biedt speciale service aan bedrijven en organisaties, zoals advies over kunstaankoop en huur, het samenstellen van een collectie, breng- en omruilservice etc. Beeldend Gesproken leent en verkoopt uiteraard ook uit aan particulieren.

Volg Beeldend Gesproken op Facebook: www.facebook.com/beeldendgesproken

Openingstijden

ma: gesloten
di t/m vr: 11:00-18:00
za en zo: 12:00-17:00

Stuur een bericht naar "Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken"