Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

Expositie is afgelopen

REIS JE MET ME MEE | Renneke van der Linden

Tentoonstelling 30-03-2018 t/m 01-05-2018 > Amsterdam
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken REIS JE MET ME MEE | Renneke van der Linden
Camber Sands, Renneke van der Linden
De expositie Reis je met me mee betreft het werk van Renneke van der Linden, die zich liet inspireren door haar bezoek aan verschillende landen zoals Algerije en China maar ook plekken dichter bij huis. Haar reislust levert ontdekkingen op die de bezoeker tijdens de expositie kan doorlopen en intens ervaren.

De expositie Reis je met me mee beslaat een belangrijke periode uit het leven van Renneke van der Linden: de tijd dat ze met haar man twee kinderen kreeg. Het vierluik ‘4 seizoenen’ in de vorm van de wieken van een molen is het startschot. In het vierluik is haar reis naar Afrika verwerkt. Deze reis maakte enorm veel indruk op haar. Aan het gevecht met de koperen ploert in de Sahara waarbij ze de dood in de ogen heeft gezien, ontleent ze nog altijd haar overlevingsinstinct en drive om door te gaan met kunst. Datzelfde vierluik toont ook de viering van het Chinees nieuwjaar in Den Haag. Om dicht bij huis te blijven is in de expositie een huiselijk hoekje ingericht met werken waarop kinderen in hun eigen omgeving staan afgebeeld. Ook de oma’s op bezoek tijdens de verjaardagsviering van hun kleinkinderen zijn afgebeeld. De werken zijn gemaakt tijdens een residence van Renneke van der Linden in een weeshuis in Gouda, waar ze een maand lang met andere kunstenaars mocht verblijven en schilderen.

Renneke van der Linden werd geboren in Pakistan en groeide daar op tot haar achtste. Samen met haar ouders en haar zussen reisde ze met een minibus terug naar Nederland, via Afghanistan, Iran, Irak, Turkije, Griekenland, Italië, Oostenrijk en Duitsland. Reizen zit haar dus in het bloed en op de kunstacademie besloot ze haar kunstenaarschap in die vorm te gieten: de schilderijen zijn een soort reisverslagen. Als kind hield ze al een dagboek bij waarin alles opgeschreven en getekend stond wat ze meemaakte, en daar is ze nooit mee opgehouden. Meestal maakt Renneke van der Linden na een reis een serie schilderijen van het bezochte land. Ze schildert naar aanleiding van foto’s die ze tijdens haar reizen heeft gemaakt. In 2017 won Renneke van der Linden met haar schilderij ‘Kermis in de dierentuin van Xi-an’ de Beeldend Gesproken Kunstprijs.
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken Amsterdam

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie met een uitgebreide en gevarieerde collectie hedendaagse beeldende kunst. De collectie omvat ruim 2000 kunstwerken van meer dan honderd hedendaagse kunstenaars uit heel Nederland en wordt voortdurend aangevuld met nieuw werk. De gehele collectie is te bekijken op de website www.beeldendgesproken.nl.

Beeldend Gesproken is een gespecialiseerde kunstuitleen. Beeldend Gesproken werkt uitsluitend met professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Alle kunstenaars hebben een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. CV's van de kunstenaars kunt u op onze website lezen.

Beeldend Gesproken biedt speciale service aan bedrijven en organisaties, zoals advies over kunstaankoop en huur, het samenstellen van een collectie, breng- en omruilservice etc. Beeldend Gesproken leent en verkoopt uiteraard ook uit aan particulieren.

Volg Beeldend Gesproken op Facebook: www.facebook.com/beeldendgesproken

Openingstijden

ma: gesloten
di t/m vr: 11:00-18:00
za en zo: 12:00-17:00

Stuur een bericht naar "Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken"