Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

Expositie is afgelopen

GEDROOMD TEXTIEL van Emilie Bouchez in het Kleinste Galerietje

Tentoonstelling 16-03-2018 t/m 15-06-2018 > Amsterdam
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken GEDROOMD TEXTIEL van Emilie Bouchez in het Kleinste Galerietje
Hyade (detail), Emilie Bouchez
De werken van de jonge Franstalige textielkunstenares Emilie Bouchez zijn een samenspel van verschillende materialen en technieken. Werk waarin het droom-element een grote rol speelt. Vaak zijn ze geïnspireerd op haar observaties van de natuur. Ook het werk wat te zien is in het Kleinste Galerietje ademt duidelijk een gevoel van natuurlijke elementen, regen in dit geval. Het werk heet dan ook Hyade, nimf van de regen.

Alles is met de hand gemaakt. Het papier is (arbitrair) gesneden. En de zijden stof is met de hand geborduurd en geverfd. Het subtiele handwerk, zacht bewegend door de luchtstromen, de schaduwen en het lichtspel, hebben haast iets esoterisch en doen denken aan andere werelden. Een wereld van sprookjes, dromen, nimfen en Hyaden, een wereld waarin Bouchez zich graag begeeft. Het medium textiel, waar breekbaarheid en kracht samenkomen, is voor haar dan ook de ideale uitdrukkingsvorm.

Bouchez is afgestudeerd aan de Royal Academy of Brussel in textiel (2017). Benieuwd naar meer werk van Bouchez? Neem een kijkje op haar website https://bouchezemilie.wixsite.com/bouchezemilie
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken Amsterdam

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie met een uitgebreide en gevarieerde collectie hedendaagse beeldende kunst. De collectie omvat ruim 2000 kunstwerken van meer dan honderd hedendaagse kunstenaars uit heel Nederland en wordt voortdurend aangevuld met nieuw werk. De gehele collectie is te bekijken op de website www.beeldendgesproken.nl.

Beeldend Gesproken is een gespecialiseerde kunstuitleen. Beeldend Gesproken werkt uitsluitend met professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Alle kunstenaars hebben een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. CV's van de kunstenaars kunt u op onze website lezen.

Beeldend Gesproken biedt speciale service aan bedrijven en organisaties, zoals advies over kunstaankoop en huur, het samenstellen van een collectie, breng- en omruilservice etc. Beeldend Gesproken leent en verkoopt uiteraard ook uit aan particulieren.

Volg Beeldend Gesproken op Facebook: www.facebook.com/beeldendgesproken

Openingstijden

ma: gesloten
di t/m vr: 11:00-18:00
za en zo: 12:00-17:00

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken"