Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

Expositie is afgelopen

THE WOMAN IN ME | jubileumexpositie

Tentoonstelling 29-06-2018 t/m 29-07-2018 > Amsterdam
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken THE WOMAN IN ME | jubileumexpositie
'Close-up console garden III', H.F. Steensel
Op vrijdag 29 juni om 16:00 uur is in galerie Beeldend Gesproken de opening van de expositie THE WOMAN IN ME. Deze expositie is samengesteld ter ere van het 25-jarig bestaan van kunstuitleen en galerie Beeldend Gesproken.

In het schilderij Meisje met de Blauwe Hoed (Karin Lugtigheid, 2011) komt een figuur langzaam los uit de wereld om zich heen. Ze staat daar, weifelend en behoedzaam. Tegelijk is haar houding solide en vastbesloten. Hoe gaat de mens door het leven? Als het kabbelt? Of als alles onzeker is. Als saaiheid toeslaat of als het feest is?

Deze expositie toont hoe mensen zich verhouden tot verschillende omstandigheden. Hoe zetten zij hun talenten in, met name die krachten die traditioneel ‘vrouwelijk’ worden genoemd, om hun weg door het leven te gaan? We zien een vrouw die peinst, overweegt en de situatie in zich opneemt. Iemand die voorzichtige stappen neemt. Of figuren die ten strijde trekken. Figuren die een grimas trekken, vol overgave dansen, een blik van afkeuring tonen of juist meebewegen. De tentoonstelling is als een spiegel. Omstandigheden en veranderingen zijn er altijd. Hoe wij hiermee omgaan is de kunst van het leven!

Deelnemende kunstenaars: Anne Marie Baljé, Valérie van Dam, Marijke Kolkman, Karin Lugtigheid, Marina Metaal, Bert Osinga, Astrid Oudheusden, Bouwine Slager, H.F. van Steensel en Rogier van der Waals.

THE WOMAN IN ME is in galerie Beeldend Gesproken te zien van 29 juni tot en met 29 juli. Op woensdag 4 juli om 19:30-20:30 uur is de Gallery Talk met een muzikale omlijsting door het Intercontinental Ensemble.
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken Amsterdam

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie met een uitgebreide en gevarieerde collectie hedendaagse beeldende kunst. De collectie omvat ruim 2000 kunstwerken van meer dan honderd hedendaagse kunstenaars uit heel Nederland en wordt voortdurend aangevuld met nieuw werk. De gehele collectie is te bekijken op de website www.beeldendgesproken.nl.

Beeldend Gesproken is een gespecialiseerde kunstuitleen. Beeldend Gesproken werkt uitsluitend met professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Alle kunstenaars hebben een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. CV's van de kunstenaars kunt u op onze website lezen.

Beeldend Gesproken biedt speciale service aan bedrijven en organisaties, zoals advies over kunstaankoop en huur, het samenstellen van een collectie, breng- en omruilservice etc. Beeldend Gesproken leent en verkoopt uiteraard ook uit aan particulieren.

Volg Beeldend Gesproken op Facebook: www.facebook.com/beeldendgesproken

Openingstijden

ma: gesloten
di t/m vr: 11:00-18:00
za en zo: 12:00-17:00

Stuur een bericht naar "Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken"