Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

Expositie is afgelopen

Nienke Sybrandy in het Kleinste Galerietje

Tentoonstelling 07-09-2018 t/m 29-11-2018 > Amsterdam
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken Nienke Sybrandy in het Kleinste Galerietje
'Reflections', Nienke Sybrandy
Dit jaar tijdens het Ambacht in Beeld Festival, een speciale presentatie van recent werk van Studio Sybrandy in het Kleinste Galerietje. Met als uitgangspunt een digitale print van water op zijde. De reflectie van water als een ‘selfie’ van een moment. Juist water wat nooit stil staat en een oneindige bron van beweging en leven is, willen vasthouden, laten stollen in het moment. Een stroom van associaties achter het luikje van het Kleinste Galerietje.

Het werk van Nienke Sybrandy ontstaat vanuit observaties van het dagelijkse leven: kleine gebeurtenissen of een straatbeeld. Alledaagse voorwerpen houdt ze tegen het licht en herinterpreteert ze. Een uit elkaar spattende zeepbel tijdens de afwas werd het startpunt van diverse referenties en verhalen en een ware zeepbellen collectie. Door de bellen te vergroten, bijvoorbeeld op textiel, vormen ze een universum op zich. Maar ook door uit elkaar spattende bellen zelf het patroon te laten bepalen of een volledige presentatie van talloze gekleurde, plastic belleblaastools te presenteren, verandert de context en het verhaal. Net als bij haar andere terugkerende thema ‘bloemen’, speelt ze bij de zeepbellen met de vaste vanitas betekenis en hun lange kunsthistorische traditie. Door haar eigen interpretatie en presentatie worden ze drager van nieuwe symbolen, ze speelt met de vaste waarde en voegt er nieuwe elementen aan toe door ze in een hedendaagse context te plaatsen. Een voorbeeld hiervan is haar collectie bloemen op sterk water.

Nienke Sybrandy (1979) studeerde textielvormgeving aan de Rietveld Academie en een master Vrije Vormgeving aan het Sandberg Instituut. Ze initieert zowel eigen projecten als werk in opdracht. Daarnaast geeft ze les aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken Amsterdam

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie met een uitgebreide en gevarieerde collectie hedendaagse beeldende kunst. De collectie omvat ruim 2000 kunstwerken van meer dan honderd hedendaagse kunstenaars uit heel Nederland en wordt voortdurend aangevuld met nieuw werk. De gehele collectie is te bekijken op de website www.beeldendgesproken.nl.

Beeldend Gesproken is een gespecialiseerde kunstuitleen. Beeldend Gesproken werkt uitsluitend met professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Alle kunstenaars hebben een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. CV's van de kunstenaars kunt u op onze website lezen.

Beeldend Gesproken biedt speciale service aan bedrijven en organisaties, zoals advies over kunstaankoop en huur, het samenstellen van een collectie, breng- en omruilservice etc. Beeldend Gesproken leent en verkoopt uiteraard ook uit aan particulieren.

Volg Beeldend Gesproken op Facebook: www.facebook.com/beeldendgesproken

Openingstijden

ma: gesloten
di t/m vr: 11:00-18:00
za en zo: 12:00-17:00

Stuur een bericht naar "Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken"