Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

Expositie is afgelopen

VERBINDING IN TEGENSTELLING | Pia van Velde

Tentoonstelling 04-11-2018 t/m 02-12-2018 > Amsterdam
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken VERBINDING IN TEGENSTELLING | Pia van Velde
De expositie VERBINDING IN TEGENSTELLING toont schilderijen van Pia van Velde. De titel van de expositie beschrijft niet alleen wat wij zien, maar ook hoe Pia van Velde werkt als kunstenares.

Pia van Velde schildert vooral tweeluiken, twee rechthoekige doeken in één lijst. Binnen dit formaat brengt ze vaak twee contrasterende beelden samen. Wat de toeschouwer ziet is een visuele tegenstellingen met als verbindende elementen een strak kader, formaat, thema en kleur. De twee beelden van een tweeluik schildert Pia van Velde gelijktijdig. Ze kunnen veel van elkaar verschillen maar tijdens het maakproces zijn de twee beelden in een constante dialoog waardoor ze tot verbinding komen. Ze zijn de registratie van een proces waarin alle elementen uiteindelijk de juiste plek krijgen en waar geen plaats is voor conflict of verwarring. Dit heeft geleid tot het bereiken van een harmonieuze eenheid, een gebalanceerd beeld van twee delen die elkaar versterken.

Naast de tweeluiken toont de expositie ook de meest recente werken van Pia van Velde. Deze zijn kleiner en gemaakt met behulp van encaustiek, een oude techniek waarbij pigmenten worden vermengd met hete bijenwas. Ook hier komt het koppelen van twee beelden duidelijk naar voren.
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken Amsterdam

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie met een uitgebreide en gevarieerde collectie hedendaagse beeldende kunst. De collectie omvat ruim 2000 kunstwerken van meer dan honderd hedendaagse kunstenaars uit heel Nederland en wordt voortdurend aangevuld met nieuw werk. De gehele collectie is te bekijken op de website www.beeldendgesproken.nl.

Beeldend Gesproken is een gespecialiseerde kunstuitleen. Beeldend Gesproken werkt uitsluitend met professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Alle kunstenaars hebben een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. CV's van de kunstenaars kunt u op onze website lezen.

Beeldend Gesproken biedt speciale service aan bedrijven en organisaties, zoals advies over kunstaankoop en huur, het samenstellen van een collectie, breng- en omruilservice etc. Beeldend Gesproken leent en verkoopt uiteraard ook uit aan particulieren.

Volg Beeldend Gesproken op Facebook: www.facebook.com/beeldendgesproken

Openingstijden

ma: gesloten
di t/m vr: 11:00-18:00
za en zo: 12:00-17:00

Stuur een bericht naar "Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken"