hoofdmenu
volgende Galerie in Amsterdam
favorietenVerwijder uit favorieten
32 (94)

Galerie Beeldend Gesproken

Expositie is afgelopen

Duo Tentoonstelling Ayubi & Amanj Sharif

Tentoonstelling 05-09-2013 t/m 28-10-2013 > Amsterdam
Galerie Beeldend Gesproken Duo Tentoonstelling Ayubi & Amanj Sharif

De olieverfschilderijen van de Afghanistan geboren Ayubi schetsen een sfeervol beeld van een exotische wereld waarin godinnen dansen en verleiden. Deze sfeervolle beelden hebben vaak een onuitgesproken politieke lading, waarin Ayubi de verwoesting van de rijke Afghaanse cultuur en geschiedenis vastlegt. Hij schildert een beeld van een absurde, nieuwe wereld op de resten van een eeuwenoud verleden, ver voor de Islam en het Christendom. Ayubi studeerde Schone Kunsten aan de universiteit van Kabul (Afghanistan) en woont en werkt in Amsterdam.

Fotograaf Amanj Sharif groeide op in Kirkuk in Irak. In Kirkuk waren altijd regels en was het bijna verboden om jezelf uit te drukken. Als reactie hierop ontwikkelde Amanj een rijk en beeldend geheugen waarmee hij sindsdien zijn eigen beeldtaal heeft gecreëerd. Sinds twaalf jaar woont Amanj Sharif in Nederland en heeft hij een gevarieerd portfolio opgebouwd. In zijn werk weet hij in een enkel beeld een heel leven vast te leggen.

Galerie Beeldend Gesproken

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen / galerie met een uitgebreide en gevarieerde collectie hedendaagse beeldende kunst. De collectie omvat ruim 2000 kunstwerken van meer dan honderd hedendaagse kunstenaars uit heel Nederland en wordt voortdurend aangevuld met nieuw werk. De gehele collectie is te bekijken op de website www.beeldendgesproken.nl.

Beeldend Gesproken is een gespecialiseerde kunstuitleen. Beeldend Gesproken werkt uitsluitend met professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Alle kunstenaars hebben een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. Cv's van de kunstenaars kunt u op de website lezen.

Beeldend Gesproken biedt speciale service aan bedrijven en organisaties, zoals advies over kunstaankoop of huur, het samenstellen van een collectie, breng- en omruilservice etc. Beeldend Gesproken leent en verkoopt uiteraard ook uit aan particulieren.

Openingstijden

ma gesloten
di t/m vr 11.00 - 18.00
do 11.00 - 21.00
za 11.00 - 16.00

Galerie Beeldend Gesproken
Hannie Dankbaarpassage 23
1053 RT Amsterdam
Nederland
Tel: 020-3090390

www.beeldendgesproken.nl

Twitter berichten


13 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Galerie Beeldend Gesproken"