Galerie Beeldend Gesproken

Expositie is afgelopen

De morgen wacht nog even

Tentoonstelling 24-01-2015 t/m 20-02-2015 > Amsterdam
Galerie Beeldend Gesproken De morgen wacht nog even
My own wilderness #6
Op zaterdag 24 januari om 17.00 uur wordt de fototentoonstelling ‘De morgen wacht nog even’ van kunstenares Patricia van de Camp geopend in de galerie van Beeldend Gesproken. ‘De morgen wacht nog even’ vertelt het verloop van een nacht naar een dag. Wat hierin droom of realiteit is, blijft in het midden.
Tijdens de opening draagt visual artist Maartje Jacquet haar gedichten voor die zij speciaal schreef als reactie op de foto’s die ‘My own wilderness’ zijn getiteld. Daarnaast wordt de opening vergezeld van muziek van ‘Kein Angst’ die hiermee ter plekke muzikaal de dialoog aangaat met de foto’s van de expositie. Dit zet de sfeer in woord en beeld verder kracht bij. De inloop is vanaf 16.30 uur. De tentoonstelling is te zien t/m 20 februari 2015.

Bijzondere samenwerking
‘De morgen wacht nog even’ is het resultaat van een bijzondere samenwerking van kunstenaars afkomstig uit verschillende disciplines. Het kleine boekje met gedichten, foto’s en muziek is het resultaat van de ontmoeting van Patricia van de Camp met visual artist Maartje Jaquet en de muzikanten van Kein Angst, Nina Helvert en Jan den Besten. Graphic artist Ellen Tolboom deed de opmaak. Het boekje met daarbij de cd met de muziek is gedurende de tentoonstelling te koop in de galerie van Beeldend Gesproken.

Biografie
Patricia van de Camp werkt sinds 2010 als autonoom fotograaf. Ze vertaalt haar dromen en fantasieën in haar fotografische werk. De natuur en de verloren harmonie tussen mens en dier spelen hierin een belangrijke rol. Soms werkt ze vanuit een vooraf uitgewerkt idee, op andere momenten gaat ze intuïtief te werk en laat ze zich inspireren door de omgeving. Haar beelden refereren op een speelse manier aan grote thema's als intimiteit, kwetsbaarheid en de dood, zonder hard of confronterend te zijn. De dieren in haar werk hebben een symbolische functie, ze fungeren als haar alter ego en bieden bescherming. De droombeelden stralen onschuld, rust en schoonheid uit, maar zijn vaak ook verwarrend en vervreemdend.
Galerie Beeldend Gesproken Amsterdam

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie met een uitgebreide en gevarieerde collectie hedendaagse beeldende kunst. De collectie omvat ruim 2000 kunstwerken van meer dan honderd hedendaagse kunstenaars uit heel Nederland en wordt voortdurend aangevuld met nieuw werk. De gehele collectie is te bekijken op de website www.beeldendgesproken.nl.

Beeldend Gesproken is een gespecialiseerde kunstuitleen. Beeldend Gesproken werkt uitsluitend met professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Alle kunstenaars hebben een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. CV's van de kunstenaars kunt u op onze website lezen.

Beeldend Gesproken biedt speciale service aan bedrijven en organisaties, zoals advies over kunstaankoop en huur, het samenstellen van een collectie, breng- en omruilservice etc. Beeldend Gesproken leent en verkoopt uiteraard ook uit aan particulieren.

Volg Beeldend Gesproken op Facebook: www.facebook.com/beeldendgesproken

Openingstijden

ma: gesloten
di t/m vr: 11:00-18:00
za en zo: 12:00-17:00

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Galerie Beeldend Gesproken