Galerie Beeldend Gesproken

Expositie is afgelopen

Groepsexpositie: nieuw in de collectie

Tentoonstelling 13-01-2016 t/m 13-02-2016 > Amsterdam
Een nieuw jaar is gestart: een mooi moment om drie kunstenaars die wij in 2015 in onze kunstcollectie opnamen aan jullie voor te stellen! De groepsexpositie ‘Nieuw in de Collectie’ toont werk van Pia van Velde, Irmlinda de Vries en Tinca Veerman. Verder zal Tinca Veerman gedurende de expositie een muurschildering maken in de galerie.

Het werk dat we voor deze expositie selecteerden, wordt verbonden door het thema kwetsbaarheid.

Pia van Velde toont werken uit de serie ‘Leaves’: kleurrijke schilderijen waarin ze echte, tere bladeren verwerkte. De natuur is voor haar krachtig en tegelijkertijd kwetsbaar. Pia’s werk herken je door haar opmerkelijke tweeluiken. Een tweeluik levert een frictie op in het totaalbeeld, waar ze zich graag mee confronteert.

Tinca Veerman maakt collages: kleine, breekbare werkjes die ingenieus in elkaar zitten en je dwingen dichterbij te komen en goed te kijken. Je kunt zien dat hier veel precisiewerk in zit. In haar collages zoekt Tinca naar de grens tussen werkelijkheid en vervreemding.

Het werk van Irmlinda de Vries gaat over de transformatie van haar eigen feilbaarheid als mens. De figuratieve, zwart-wit werken in deze expositie geven de toeschouwer een kijkje in haar ziel. Door deze kwetsbare opstelling maakt ze connectie met de kijker.

Natuurlijk zijn deze prachtige werken vanaf nu ook te koop of te huur.
Galerie Beeldend Gesproken Amsterdam

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie met een uitgebreide en gevarieerde collectie hedendaagse beeldende kunst. De collectie omvat ruim 2000 kunstwerken van meer dan honderd hedendaagse kunstenaars uit heel Nederland en wordt voortdurend aangevuld met nieuw werk. De gehele collectie is te bekijken op de website www.beeldendgesproken.nl.

Beeldend Gesproken is een gespecialiseerde kunstuitleen. Beeldend Gesproken werkt uitsluitend met professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Alle kunstenaars hebben een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. CV's van de kunstenaars kunt u op onze website lezen.

Beeldend Gesproken biedt speciale service aan bedrijven en organisaties, zoals advies over kunstaankoop en huur, het samenstellen van een collectie, breng- en omruilservice etc. Beeldend Gesproken leent en verkoopt uiteraard ook uit aan particulieren.

Volg Beeldend Gesproken op Facebook: www.facebook.com/beeldendgesproken

Openingstijden

ma: gesloten
di t/m vr: 11:00-18:00
za en zo: 12:00-17:00

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Galerie Beeldend Gesproken