Galerie Beeldend Gesproken

Expositie is afgelopen

Nieuwe foto-expositie Gender Free Zone, onderdeel Amsterdam Gay Pride vanaf 23 juli

Tentoonstelling 23-07-2016 t/m 07-08-2016 > Amsterdam
In het project Gender Free Zone onderzoekt Petra van Velzen genderdiversiteit en genderexpressie. Haar overtuiging is dat sekse niet binair is – man/vrouw – maar een continuüm met oneindig veel variaties. De serie bestaat uit portretten van mensen met zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken. Gender Free Zone toont de vele verschijningsvormen in het genderspectrum en de schoonheid daarvan.

De expositie toont het fotoproject Gender Free Zone en bestaat uit portretten van drag queens, drag kings, androgyne mensen, transvrouwen, transmannen, crossdressers, travestieten, female impersonators, gender queers, en alle variaties die betrekking hebben op genderdiversiteit en genderexpressie.

Ook wordt de installatie Transformation getoond, die in 11 stopmotionfilmpjes het transformatieproces van drag queens laat zien.

'Mijn werk richt zich op conceptuele portretfotografie. Ik ben gefascineerd door het bijzondere van ieder mens, en voel me aangetrokken door mensen met een verhaal. In de fotostudio en op locatie ben ik, met passie voor esthetiek, steeds op zoek naar de meest indringende manier om een persoon in beeld te brengen.' Petra van Velzen.

De opening is op zaterdag 23 juli om 17:00 uur. Petra van Dijk, transgender vrouw met een missie (mede-oprichtster actieplatform 'Utrecht Genderdivers' en bestuurslid patiëntenorganisatie Transvisie) opent deze expositie van fotograaf Petra van Velzen.
Lees op http://genderlifestyle.nl/ de blog van Petra van Dijk.
Galerie Beeldend Gesproken Amsterdam

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie met een uitgebreide en gevarieerde collectie hedendaagse beeldende kunst. De collectie omvat ruim 2000 kunstwerken van meer dan honderd hedendaagse kunstenaars uit heel Nederland en wordt voortdurend aangevuld met nieuw werk. De gehele collectie is te bekijken op de website www.beeldendgesproken.nl.

Beeldend Gesproken is een gespecialiseerde kunstuitleen. Beeldend Gesproken werkt uitsluitend met professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Alle kunstenaars hebben een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. CV's van de kunstenaars kunt u op onze website lezen.

Beeldend Gesproken biedt speciale service aan bedrijven en organisaties, zoals advies over kunstaankoop en huur, het samenstellen van een collectie, breng- en omruilservice etc. Beeldend Gesproken leent en verkoopt uiteraard ook uit aan particulieren.

Volg Beeldend Gesproken op Facebook: www.facebook.com/beeldendgesproken

Openingstijden

ma: gesloten
di t/m vr: 11:00-18:00
za en zo: 12:00-17:00

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Galerie Beeldend Gesproken