Galerie Beeldend Gesproken

Meer...
Expositie is afgelopen

LICHT van Jurriaan Löwensteyn in Het Kleinste Galerietje

Tentoonstelling 30-06-2017 t/m 21-09-2017 > Amsterdam
Galerie Beeldend Gesproken LICHT van Jurriaan Löwensteyn in Het Kleinste Galerietje

'Aan tafel met Clair', Jurriaan Löwensteyn

Licht en donker, twee uitersten en toch bestaat het één niet zonder het ander. Licht kan alleen ervaren worden door de aanwezigheid van duisternis. Al van jongs af aan is de Amsterdamse kunstenaar Jurriaan Löwensteyn (1971) gefascineerd door licht en donker en alles daartussenin; lichtval, de werking van schaduw. Als fotograaf verkent hij met veel precisie en nieuwsgierigheid de effecten en mogelijkheden van licht (en dus van donker). De vraag die Löwensteyn vooral bezighoudt: speelt licht nou met donker of is het juist het ontbreken van licht wat spanning brengt?

Voor het Kleinste Galerietje maakte hij een unieke licht-installatie gebaseerd op laserlicht gebroken door een wijnglas. Een voortdurende sensatie van licht en schaduwspel van een ‘rondvliegende’ vlinder.

Na eerst een korte fase digitaal gewerkt te hebben, stapt Löwensteyn al snel over op het maken van analoge zwart-wit foto's. Foto's gemaakt in een donkere kamer zonder tussenkomst van een (standaard) fototoestel met film, negatief dan wel positief. De afdrukken houden het midden tussen een fotogram en een foto. Zo creëert hij beelden met licht, fotografeert met lampen en bouwde hij zelfs een camera obscura, zo groot dat er een volwassen persoon in past. Lijdend voorwerp van de foto’s of fotogrammen zijn lichtbronnen zoals lampen én het licht zelf.

www.jurlow.com

Galerie Beeldend Gesproken

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Tekeningen

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie met een uitgebreide en gevarieerde collectie hedendaagse beeldende kunst. De collectie omvat ruim 2000 kunstwerken van meer dan honderd hedendaagse kunstenaars uit heel Nederland en wordt voortdurend aangevuld met nieuw werk. De gehele collectie is te bekijken op de website www.beeldendgesproken.nl.

Beeldend Gesproken is een gespecialiseerde kunstuitleen. Beeldend Gesproken werkt uitsluitend met professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Alle kunstenaars hebben een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. CV's van de kunstenaars kunt u op onze website lezen.

Beeldend Gesproken biedt speciale service aan bedrijven en organisaties, zoals advies over kunstaankoop en huur, het samenstellen van een collectie, breng- en omruilservice etc. Beeldend Gesproken leent en verkoopt uiteraard ook uit aan particulieren.

Volg Beeldend Gesproken op Facebook: www.facebook.com/beeldendgesproken

Openingstijden

ma: gesloten
di t/m vr: 11:00-18:00
za en zo: 12:00-17:00

Galerie Beeldend Gesproken Amsterdam

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie Beeldend Gesproken"