Galerie Beeldend Gesproken

Meer...
Expositie is afgelopen

COEF – de kunst van het overleven

Tentoonstelling 23-07-2017 t/m 13-08-2017 > Amsterdam
Galerie Beeldend Gesproken COEF – de kunst van het overleven

Portretten van Coef

Op zondag 23 juli 15:00 uur vindt in galerie Beeldend Gesproken de opening plaats van de expositie ‘De kunst van het overleven’. Het betreft werk van psychiatrisch patiënt Coef (1930-2012), een overlevende van een jappenkamp die zich liet inspireren door haar oorlogservaringen, doodsangsten en vruchtbaarheid.

Coefs bescheiden oeuvre oogt even afwisselend als indringend. Ze verbeeldde haar universum in olieverfschilderijen, beeldjes, tekeningen en aquarellen die al snel onder de huid gaan zitten. De expositie heeft een multimediaal karakter doordat deze is geworteld in de biografie ‘Coef: de weg van de waanzin’, geschreven door haar zoon Rein Hannik. Zo is er audio te beluisteren van haar LSD-therapie bij professor Jan Bastiaans en van haar ingesproken dagboeken vol paranoïde observaties. Ook worden er foto’s, spullen uit de oorlog, (kamp)dagboeken en brieven geëxposeerd. Bezoekers kunnen Coefs leven in de galerie dus ‘doorlopen’ en daardoor intens ervaren. Verder wordt er een workshop georganiseerd en zal Rein Hannik zijn moeders werk toelichten tijdens de opening en de Gallery Talk Summer Edition.

‘De kunst van het overleven’ is in Beeldend Gesproken drie weken te zien: van zondag 23 juli tot en met zondag 13 augustus 2017. Op woensdag 9 augustus 19:30-20:30 uur is de Gallery Talk Summer Edition. Een interactief gesprek met Rein Hannik over de expositie en een voordracht uit de biografie ‘Coef: de weg van de waanzin’ (Uitgeverij IJzer).

Galerie Beeldend Gesproken

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Tekeningen

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie met een uitgebreide en gevarieerde collectie hedendaagse beeldende kunst. De collectie omvat ruim 2000 kunstwerken van meer dan honderd hedendaagse kunstenaars uit heel Nederland en wordt voortdurend aangevuld met nieuw werk. De gehele collectie is te bekijken op de website www.beeldendgesproken.nl.

Beeldend Gesproken is een gespecialiseerde kunstuitleen. Beeldend Gesproken werkt uitsluitend met professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Alle kunstenaars hebben een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. CV's van de kunstenaars kunt u op onze website lezen.

Beeldend Gesproken biedt speciale service aan bedrijven en organisaties, zoals advies over kunstaankoop en huur, het samenstellen van een collectie, breng- en omruilservice etc. Beeldend Gesproken leent en verkoopt uiteraard ook uit aan particulieren.

Volg Beeldend Gesproken op Facebook: www.facebook.com/beeldendgesproken

Openingstijden

ma: gesloten
di t/m vr: 11:00-18:00
za en zo: 12:00-17:00

Galerie Beeldend Gesproken Amsterdam

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie Beeldend Gesproken"