Galerie Beeldend Gesproken

Expositie is afgelopen

Barbara Broekman op drift in het Kleinste Galerietje

Tentoonstelling 15-06-2018 t/m 02-09-2018 > Amsterdam
Galerie Beeldend Gesproken Barbara Broekman op drift in het Kleinste Galerietje
In de zomer van 2018 presenteert WG Kunst onder de titel Op Drift een kunstroute in Amsterdam Oud-West. Hedendaagse beeldend kunstenaars presenteren in onderlinge samenhang hun werk dat verbonden is met het thema ‘Op drift’. Zij reageren ieder op hun eigen manier.

In de centrale passage van De Hallen Amsterdam, één van de vier plekken waar de kunstroute langs loopt, is het werk ‘Open Monden’ te zien van Barbara Broekman. Voor dit werk verzamelde ze vrouwengezichten uit tijdschriften, kledingcatalogi en kranten. Vervolgens liet ze uitsnedes uit de afbeeldingen met de focus op de open mond, machinaal in Jacquardtechniek weven. De computer interpreteert elke pixel op een andere manier, waardoor telkens nieuwe weefstructuren ontstaan. 45 open monden die je aan lijken te gapen. Met dit werk stelt Broekman het denken over de vrouw als (lust)object ter discussie. Tegelijkertijd werkt de herhaling vervreemdend. Door de vrouwengezichten heen is een persoonlijke tekst geweven, die het kijken en reflecteren op dit onderwerp activeert.

In het Kleinste Galerietje van kunstuitleen en galerie Beeldend Gesproken is de begeleidende korte film te zien. In de film bespreekt Broekman samen met haar dochter Laura Hermanides (tevens regisseur van de film) de achterliggende gedachten van het werk; een aanklacht tegen de hyper geseksualiseerde samenleving.

Op Drift opent op zaterdag 23 juni om 19.00 uur bij WG Kunst in Amsterdam. Vanaf 19.45 uur wordt de kunstroute gelopen vanuit WG Kunst, onder begeleiding van David Bernstein, performance kunstenaar, die de aanwezigen langs de kunstwerken leidt. Deelnemende kunstenaars zijn naast Barbara Broekman: Jeroen Kee, Lies Dessens, Caren van Herwaarden, Gijs Assmann, Annemieke Gerrist, Marianne Theunissen, Carlijn Voorneveld en Mari Shields.
Galerie Beeldend Gesproken Amsterdam

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie met een uitgebreide en gevarieerde collectie hedendaagse beeldende kunst. De collectie omvat ruim 2000 kunstwerken van meer dan honderd hedendaagse kunstenaars uit heel Nederland en wordt voortdurend aangevuld met nieuw werk. De gehele collectie is te bekijken op de website www.beeldendgesproken.nl.

Beeldend Gesproken is een gespecialiseerde kunstuitleen. Beeldend Gesproken werkt uitsluitend met professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Alle kunstenaars hebben een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. CV's van de kunstenaars kunt u op onze website lezen.

Beeldend Gesproken biedt speciale service aan bedrijven en organisaties, zoals advies over kunstaankoop en huur, het samenstellen van een collectie, breng- en omruilservice etc. Beeldend Gesproken leent en verkoopt uiteraard ook uit aan particulieren.

Volg Beeldend Gesproken op Facebook: www.facebook.com/beeldendgesproken

Openingstijden

ma: gesloten
di t/m vr: 11:00-18:00
za en zo: 12:00-17:00

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Galerie Beeldend Gesproken