Zonderpunt Collective

Expositie is afgelopen

Zonderpunt presenteert draagbare expositie CareFull

Tentoonstelling 22-09-2022 t/m 23-10-2022 > Utrecht
Zonderpunt Collective Zonderpunt presenteert draagbare expositie CareFull
Zonderpunt Collective bij kunstroute CareFull Art Utrecht
Collectief Zonderpunt presenteert ‘a series of walking white cubes’, een draagbare expositie die kunst dichterbij brengt. Op de ‘walking white cubes’ wordt het individuele werk van zeven kunstenaars geëxposeerd: Jesse Steenkist, Froukje van de Weg, Rianne Snik, Imke Akihary, Leonie de Bruin, Samantha Vlaming en Janneke Veerman.

Over het algemeen kom je kunst tegen in een museale omgeving: een ruimte met witte muren. Voor de kunstroute ‘CareFull’ haalt Zonderpunt de zogenoemde white cube uit haar vertrouwde context. In verschillende performances worden de white cubes door de openbare ruimte gedragen en komt de kunst naar je toe. Zo onderzoekt het collectief hoe het mogelijk is om meer contact te creëren tussen kunst en toeschouwer én toeschouwers onder elkaar.

Van 22 september tot en met 23 oktober is de draagbare expositie – als performance – iedere zaterdag en zondag van 14:30 tot 15:30 uur te bekijken rondom Steenweg 26.

Tevens transformeert het collectief het leegstaande winkelpand tot tentoonstellingsruimte met interactieve elementen. Tijdens openingstijden kun je binnen de expositie bekijken of deelnemen aan een van de activiteiten. Schuif eens aan bij een maaksessie, neem je eigen stoel mee voor een filmavond of stel een vraag tijdens een Artist Talk! Geschikt voor alle leeftijden.

Elke donderdag open van 18.00 – 21.00 uur.
Elke zaterdag en zondag open van 12.00 – 18.00 uur.
Iedere zaterdag en zondag 14.30-15.30 u performance

Blijf op de hoogte van het volledige programma door de Instagram (zonderpunt) en website (www.zonderpunt.com) van Zonderpunt in de gaten te houden.

Zonderpunt Collective is ontstaan in 2018 en bestaat uit een groep jonge, autonome makers. De kunstenaars hebben een eigen kunstenaarspraktijk, maar werken ook regelmatig aan projecten als collectief. Samen worden er avonden georganiseerd met het doel elkaar te inspireren en stimuleren, te delen en uit te wisselen.

Iedere kunstenaar maakt vanuit eigen expertises en fascinaties en neemt deze mee in de maak- en deelavonden, gezamenlijke projecten en exposities. Door middel van deze diversiteit kijken de kunstenaars vanuit verschillende perspectieven naar de wereld en worden ze telkens door elkaar geïnspireerd en uitgedaagd tot nieuwe inzichten.

Bij de activiteiten van Zonderpunt is er met name aandacht voor het experiment, het spelen en het zoeken naar nieuwe verbindingen, samenhang en interactie. Zonderpunt Collective is altijd in beweging, op zoek naar hoe het zich kan blijven ontwikkelen.

Openingstijden

Duur expositie: 22 september t/m 23 oktober
Elke donderdag open van 18.00 – 21.00 uur.
Elke zaterdag en zondag open van 12.00 – 18.00 uur.

Contact

Zonderpunt Collective
Steenweg 26
3511 JR Utrecht
Nederland

www.zonderpunt.com

81 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Zonderpunt Collective