Hedendaags Kunstkabinet

Expositie is afgelopen

Ioana Tamas: ‘Anthropomorphic’

Tentoonstelling 15-10-2022 t/m 13-11-2022 > Den Bosch
Hedendaags Kunstkabinet Ioana Tamas: ‘Anthropomorphic’
Hedendaags Kunstkabinet Ioana Tamas: ‘Anthropomorphic’ (2)
Hedendaags Kunstkabinet Ioana Tamas: ‘Anthropomorphic’ (3)
Hedendaags Kunstkabinet Ioana Tamas: ‘Anthropomorphic’ (4)
Hedendaags Kunstkabinet Ioana Tamas: ‘Anthropomorphic’ (5)
Ioana Tamas (1988, Cluj, Roemenië) werkt vooral figuratief met een neiging naar het abstracte.

De combinatie van het figuratieve met het abstracte zinspeelt op een verwarring tussen werkelijkheid en illusie. Het vertegenwoordigt haar persoonlijke onderzoek naar menselijk gedrag en psychologie. Het is een reflectie op de manier waarop zij mensen ziet en begrijpt en hoe zij onderzoek doet naar lichaam en geest.

Haar werk bestaat voornamelijk uit sculpturen van klei maar de laatste jaren zijn er diverse materialen aan haar palet toegevoegd zoals papier, textiel, polyester, latex maar ook video en fotografie.

Haar ontwikkeling als kunstenaar is gebaseerd op spontaniteit. Ze volgt geen bepaald pad en haar werk wordt sterk beïnvloed door het dagelijks leven. Het verschijnt plotseling als een visie die ze vervolgens herinterpreteert als figuratief-abstracte vormen.

Om meer variatie en expressie in haar werk te krijgen onderzoekt en experimenteert ze met nieuwe technieken en materialen . Tijdens dat onderzoek vindt ze dan een persoonlijke benadering in het toepassen ervan. Een van haar veelgebruikte technieken is keramische lithografie. Met deze techniek heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld in combinatie met het samensmelten van figuratieve en abstracte vormen in klei. Glazuur wordt alleen gebruikt om heel subtiel bepaalde details te accentueren.

“Ik gebruik mijn werk om mezelf uit te drukken, te communiceren en om het bewustzijn bepaalde onderwerpen te vergroten. Ik voel me tevreden wanneer mijn werk wordt begrepen of geïnterpreteerd op een manier die emoties oproept bij de kijker, ook al verschillen deze van mijn eigen concept of begrip.”

De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 15 oktober vanaf 15:30 uur.

De finissage is op zondag 13 november vanaf 15:30 uur.

De toegang is uiteraard gratis en u bent van harte welkom.

Verder is het Hedendaags Kunstkabinet geopend op elke

zaterdag en zondag tussen 12:00 en 18:00 uur of op afspraak.
Hedendaags Kunstkabinet Den Bosch

Het Hedendaags Kunstkabinet bestaat sinds 30 april 2022 en is gestart uit idealisme en liefde voor de hedendaagse kunst.

We zien namelijk een groot verschil tussen wat er te zien is in de hedendaagse kunstmusea en de meeste galeries. Daarbij kiezen we met name voor kunstenaars voor wie het experiment hoog in het vaandel staat. Omdat dat in onze visie essentieel is en zo kunst zich onderscheidt van vakmanschap. We laten zien hoe zij grenzen blijven verleggen door gebruikmaking van een diversiteit aan media zoals fotografie, schilderkunst, beeldhouwkunst, film, installatie, geluid, performance en vooral cross-overs daartussen.

Om het grote gat op te vangen tussen groepsexposities en musea geven we kunstenaars, zowel startend als gevorderd, de gelegenheid een solo-expositie te organiseren die dan vijf weekenden te zien zal zijn. Dit doen we omdat het werk van een kunstenaar dan veel beter tot zijn recht komt dan bij groepsexposities. Over het algemeen is dat voor een zelfstandig kunstenaar te duur. Elke expositie opent en eindigt feestelijk met een opening en een afsluiting waarbij de kunstenaar ook aanwezig zal zijn om het werk toe te lichten. Hierbij zorgen we ervoor dat de kosten voor de kunstenaar laag blijven om zodoende een ideaal ??carrière-opbouwend platform te zijn.

We zien onszelf liever als een expositieruimte dan een galerie waarbij alle aandacht naar de kunstenaar en zijn werk gaat. Dat houdt in dat er niet altijd verkoopbaar werk is. Als er wel werk te koop is kan dat zijn vanaf een paar tientjes tot enkele duizenden Euro’s. Dat ligt dan geheel aan de aard van het werk en de kunstenaar.

We proberen heel laagdrempelig te blijven om zo zoveel mogelijk mensen van alle facetten van de hedendaagse kunst te kunnen laten genieten. Daarom is iedereen welkom om het werk te komen bewonderen.

Openingstijden

zaterdag 12:00 - 17:00 uur
zondag 12:00 - 17:00 uur
of op afspraak

Stuur een bericht naar Hedendaags Kunstkabinet