Hedendaags Kunstkabinet

Expositie is afgelopen

'No Condition Permanent' - Els Kocken

Tentoonstelling 18-03-2023 t/m 16-04-2023 > Den Bosch
Hedendaags Kunstkabinet 'No Condition Permanent' - Els Kocken
Hedendaags Kunstkabinet 'No Condition Permanent' - Els Kocken (2)
Hedendaags Kunstkabinet 'No Condition Permanent' - Els Kocken (3)
Els Kocken woont en werkt in Amsterdam, sinds haar 27 jaar werkzaamheden in ontwikkeling-, en noodhulp programma’s in Afrika, Latijns-amerika , het Midden-Oosten en Azie. Zij is antropologe en beeldende kunstenaar. Met de fotoacademie (2013-2016) afronding heeft zij zich vooral op schilder- en grafische kunst toegelegd.

Kocken’s antropologie achtergrond en visie op ervaringen uit het verleden zijn terug te zien in veel van haar werk. Het concept “No condition permanent” en de kracht van verandering in het vinden van nieuwe perspectieven , zijn een rode draad in haar denken en creaties .
In deze tijd waar feiten en waarheden van korte validiteit blijken te zijn, onderzoekt zij de tolerantie van haarzelf en anderen voor voortdurende verandering. Aan de andere kant komt uit de kracht van verandering ook vaak onvoorspelbare vernieuwing en ontwikkeling. Deze reflecties staan centraal in Kocken’s visuele kijk op de mindset van mensen, en de expressie in hun handen, hoofd, en gestalte.

Gedurende de laatste maanden van beschouwingen over CoVID maatregelen, is zij gaan onderzoeken hoe verschillende belanghebbenden in de pandemie, wetenschappers, politici, non-vaccinated, en zakenlieden, zich een houding geven in de media.
De naam Ceci n’ect pas un complot refereert naar een Belgische documentaire over de validiteit van essentiele vragen stellen Opvallend was de intensiteit in handgebaar gebruik door de geïnterviewden. Gefascineerd door het bewegen van handen in discussie voering, fotografeerde zij dezen van meerdere COVID gerelateerde TV documentaires en andere media. Het werd een inspiratiebron voor het maken van houtsnedes en multimedia prints. Met het uit-hun-context en abstraheren van gebaren in 2D grafische prints en later in papier beeldjes, krijgt eerder herkenbaar dialoog een nieuw perspectief.

vernissage: zaterdag 18 maart 15:30 - 18:00 uur.
finissage: zondag 16 april 15:30 - 18:00 uur.

De toegang is uiteraard gratis en u bent van harte welkom.

Verder is het Hedendaags Kunstkabinet geopend op elke zaterdag en zondag tussen 12:00 en 17:00 uur of op afspraak.
Hedendaags Kunstkabinet Den Bosch

Het Hedendaags Kunstkabinet bestaat sinds 30 april 2022 en is gestart uit idealisme en liefde voor de hedendaagse kunst.

We zien namelijk een groot verschil tussen wat er te zien is in de hedendaagse kunstmusea en de meeste galeries. Daarbij kiezen we met name voor kunstenaars voor wie het experiment hoog in het vaandel staat. Omdat dat in onze visie essentieel is en zo kunst zich onderscheidt van vakmanschap. We laten zien hoe zij grenzen blijven verleggen door gebruikmaking van een diversiteit aan media zoals fotografie, schilderkunst, beeldhouwkunst, film, installatie, geluid, performance en vooral cross-overs daartussen.

Om het grote gat op te vangen tussen groepsexposities en musea geven we kunstenaars, zowel startend als gevorderd, de gelegenheid een solo-expositie te organiseren die dan vijf weekenden te zien zal zijn. Dit doen we omdat het werk van een kunstenaar dan veel beter tot zijn recht komt dan bij groepsexposities. Over het algemeen is dat voor een zelfstandig kunstenaar te duur. Elke expositie opent en eindigt feestelijk met een opening en een afsluiting waarbij de kunstenaar ook aanwezig zal zijn om het werk toe te lichten. Hierbij zorgen we ervoor dat de kosten voor de kunstenaar laag blijven om zodoende een ideaal ??carrière-opbouwend platform te zijn.

We zien onszelf liever als een expositieruimte dan een galerie waarbij alle aandacht naar de kunstenaar en zijn werk gaat. Dat houdt in dat er niet altijd verkoopbaar werk is. Als er wel werk te koop is kan dat zijn vanaf een paar tientjes tot enkele duizenden Euro’s. Dat ligt dan geheel aan de aard van het werk en de kunstenaar.

We proberen heel laagdrempelig te blijven om zo zoveel mogelijk mensen van alle facetten van de hedendaagse kunst te kunnen laten genieten. Daarom is iedereen welkom om het werk te komen bewonderen.

Openingstijden

zaterdag 12:00 - 17:00 uur
zondag 12:00 - 17:00 uur
of op afspraak

Stuur een bericht naar Hedendaags Kunstkabinet