Hedendaags Kunstkabinet

Expositie is afgelopen

'Prototypes of the Non-logical Spatial Side' - Froukje de Boer

Tentoonstelling 22-04-2023 t/m 21-05-2023 > Den Bosch
Hedendaags Kunstkabinet 'Prototypes of the Non-logical Spatial Side' - Froukje de Boer
Froukje de Boer (1994) gebruikt gesloten systemen om haar omgevingen beter te begrijpen en bouwt haar eigen isoleerde ruimtes om hiervan los te staan, als beeldend kunstenaar maakt zij leefomgevingen voor objecten.

Op basis van verschillende systemen legt de Boer een structuur aan waarin een veilige omgeving voor materiaal kan ontstaan, dit functioneert als een ruimte waar het materiaal onafhankelijk is en niet gebruikt kan worden door elementen van buitenaf.

“Mijn werk draait niet om het delen van een belevenis, het gaat om het beschermen van een ervaring”

Tegelijkertijd trekt de Boer de systemen van beschermingszekerheid in twijfel; haar recente onderzoek ‘Prototypes of the Non-logical Spatial Side’ bestaat uit een verzameling van verschillende fragmenten waarbij het functioneren van medische objecten die wij belichamen wordt bevraagd.

Froukje de Boer heeft haar Bachelor in Fine Arts afgerond in 2019 (Institute of Arts Maastricht) en haar Master Visual Arts and Post-Contemporary Practice behaald in 2022 (MIVC St.Joost Den Bosch).

Vernissage: zaterdag 22 april 15:30 - 18:00 uur.
Finissage: zondag 21 mei 15:30 - 18:00 uur.

De toegang is uiteraard gratis en u bent van harte welkom.

Verder is het Hedendaags Kunstkabinet geopend op elke zaterdag en zondag tussen 12:00 en 17:00 uur of op afspraak.
Hedendaags Kunstkabinet Den Bosch

Het Hedendaags Kunstkabinet bestaat sinds 30 april 2022 en is gestart uit idealisme en liefde voor de hedendaagse kunst.

We zien namelijk een groot verschil tussen wat er te zien is in de hedendaagse kunstmusea en de meeste galeries. Daarbij kiezen we met name voor kunstenaars voor wie het experiment hoog in het vaandel staat. Omdat dat in onze visie essentieel is en zo kunst zich onderscheidt van vakmanschap. We laten zien hoe zij grenzen blijven verleggen door gebruikmaking van een diversiteit aan media zoals fotografie, schilderkunst, beeldhouwkunst, film, installatie, geluid, performance en vooral cross-overs daartussen.

Om het grote gat op te vangen tussen groepsexposities en musea geven we kunstenaars, zowel startend als gevorderd, de gelegenheid een solo-expositie te organiseren die dan vijf weekenden te zien zal zijn. Dit doen we omdat het werk van een kunstenaar dan veel beter tot zijn recht komt dan bij groepsexposities. Over het algemeen is dat voor een zelfstandig kunstenaar te duur. Elke expositie opent en eindigt feestelijk met een opening en een afsluiting waarbij de kunstenaar ook aanwezig zal zijn om het werk toe te lichten. Hierbij zorgen we ervoor dat de kosten voor de kunstenaar laag blijven om zodoende een ideaal ??carrière-opbouwend platform te zijn.

We zien onszelf liever als een expositieruimte dan een galerie waarbij alle aandacht naar de kunstenaar en zijn werk gaat. Dat houdt in dat er niet altijd verkoopbaar werk is. Als er wel werk te koop is kan dat zijn vanaf een paar tientjes tot enkele duizenden Euro’s. Dat ligt dan geheel aan de aard van het werk en de kunstenaar.

We proberen heel laagdrempelig te blijven om zo zoveel mogelijk mensen van alle facetten van de hedendaagse kunst te kunnen laten genieten. Daarom is iedereen welkom om het werk te komen bewonderen.

Openingstijden

zaterdag 12:00 - 17:00 uur
zondag 12:00 - 17:00 uur
of op afspraak

Stuur een bericht naar Hedendaags Kunstkabinet