Hedendaags Kunstkabinet

Expositie is afgelopen

'Prototypes of the Non-logical Spatial Side' - Froukje de Boer

Tentoonstelling 22-04-2023 t/m 21-05-2023 > Den Bosch
Hedendaags Kunstkabinet 'Prototypes of the Non-logical Spatial Side' - Froukje de Boer
Froukje de Boer (1994) gebruikt gesloten systemen om haar omgevingen beter te begrijpen en bouwt haar eigen isoleerde ruimtes om hiervan los te staan, als beeldend kunstenaar maakt zij leefomgevingen voor objecten.

Op basis van verschillende systemen legt de Boer een structuur aan waarin een veilige omgeving voor materiaal kan ontstaan, dit functioneert als een ruimte waar het materiaal onafhankelijk is en niet gebruikt kan worden door elementen van buitenaf.

“Mijn werk draait niet om het delen van een belevenis, het gaat om het beschermen van een ervaring”

Tegelijkertijd trekt de Boer de systemen van beschermingszekerheid in twijfel; haar recente onderzoek ‘Prototypes of the Non-logical Spatial Side’ bestaat uit een verzameling van verschillende fragmenten waarbij het functioneren van medische objecten die wij belichamen wordt bevraagd.

Froukje de Boer heeft haar Bachelor in Fine Arts afgerond in 2019 (Institute of Arts Maastricht) en haar Master Visual Arts and Post-Contemporary Practice behaald in 2022 (MIVC St.Joost Den Bosch).

Vernissage: zaterdag 22 april 15:30 - 18:00 uur.
Finissage: zondag 21 mei 15:30 - 18:00 uur.

De toegang is uiteraard gratis en u bent van harte welkom.

Verder is het Hedendaags Kunstkabinet geopend op elke zaterdag en zondag tussen 12:00 en 17:00 uur of op afspraak.
Hedendaags Kunstkabinet Den Bosch

Het Hedendaags Kunstkabinet is opgericht om een carrière-opbouwend platform te zijn voor hedendaagse kunstenaars zowel startend als gevorderd.
We laten zien hoe zij grenzen blijven verleggen door gebruikmaking van een diversiteit aan media zoals fotografie, schilderkunst, beeldhouwkunst, film en installatie en vooral cross-overs daartussen.

Openingstijden

zaterdag 12:00 - 17:00 uur
zondag 12:00 - 17:00 uur
of op afspraak

Stuur een bericht naar Hedendaags Kunstkabinet