Nederlandse Kring van Beeldhouwers

Expositie is afgelopen

voorBEELDEN IX. Kring van Beeldhouwers.

Tentoonstelling 10-06-2023 t/m 08-07-2023 > Soest
Nederlandse Kring van Beeldhouwers voorBEELDEN IX. Kring van Beeldhouwers.
Detail van ‘Love me tender’: Ilse Oelbers.
Foto: Judith Minks.
In juni en de eerste week van juli 2023 presenteert de Nederlandse Kring van Beeldhouwers in de kleine zaal een selectie van werken van vijf kunstenaars die recent lid zijn geworden van de vereniging. Dit is de negende in de reeks voorBEELDEN; de titel waaronder nieuwe leden zich voorstellen. Het is ook alweer de derde voorBEELDEN-expositie in de NKvB Galerie bij Kunststichting HazArt in Soest, dat nu sinds twee jaar de thuisbasis is van de NKvB.
De expositie loopt parallel aan de keramiek tentoonstelling van de NKO (in de grote zaal) en is er nieuw werk te zien in de Beeldentuin van de Hazart kunsstichting. https://www.hazart.nl/beeldentuin.

Kunstenaars:
Niels Keus, Roos Langendorff, Carl Möller, Ilse Oelbers, Ine van Son.

Samenstelling:
Dick Simonis en Loes Schellekens

De Kring van Beeldhouwers Galerie
Pimpelmees 3 Soest
woensdag t/m vrijdag
10.00 – 17.00 uur, zaterdag 10.00 – 16.00 uur

De Nederlandse Kring van Beeldhouwers heeft sinds 2021 een eigen expositielocatie in Soest. Onderdeel van de Hazart kunststichting. De Nederlandse Kring van Beeldhouwers is de enige landelijke vereniging van professionele, driedimensionaal werkende beeldend kunstenaars met ongeveer 130 leden. Opgericht als een belangenvereniging voor beeldhouwers, streeft de vereniging ernaar de belangstelling voor de driedimensionale kunst in en buiten Nederland te vergroten en de onderlinge contacten tussen haar beroepsmatige beoefenaren te bevorderen. De NKvB zet zich in voor de belangen van de ruimtelijke kunsten, en die van de Kringleden in het bijzonder. Het organiseren van tentoonstellingen en symposia is een belangrijk aspect van het beleid, evenals de belangenbehartiging van de leden. In het verlengde daarvan biedt de NKvB de leden juridisch advies en hanteren we een keurmerk voor expositiegelegenheden, worden er kortingen bedongen bij leveranciers en verkooptentoonstellingen georganiseerd.

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag van 10.00 - 16.00 uur

Contact

Nederlandse Kring van Beeldhouwers
Pimpelmees 3
3766 AX Soest
Nederland

nkvb.nl/index.php/nl

15 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Nederlandse Kring van Beeldhouwers