De Hillevliet

Expositie is afgelopen

Rotterdam Art Week X De Hillevliet

Tentoonstelling 09-02-2023 t/m 12-02-2023 > Rotterdam
De Hillevliet Rotterdam Art Week X De Hillevliet
Taal in Beeld - Liesbeth van Moorsel
De Hillevliet Rotterdam Art Week X De Hillevliet (2)
Duivennest
De Hillevliet Rotterdam Art Week X De Hillevliet (3)
Gohar Shachbazov
De Hillevliet Rotterdam Art Week X De Hillevliet (4)
WOK - Fenmei Hu
De Hillevliet Rotterdam Art Week X De Hillevliet (5)
Mahjouba etappe Rotterdam Zuid - Éric Van Hove
Taal in Beeld
In het nieuwe jaar zijn we afgetrapt met de kunstenaar Liesbeth van Moorsel - Taal in Beeld. Liesbeth onderzoekt de wereld van beeld en taal. De gesprekken die we voeren en de taal de we gebruiken liggen als het ware als een landschap tussen twee mensen die in gesprek zijn. Doormiddel van haar 16 geschilderde portretten probeert ze de dynamiek van taal te verbeelden. De portretten zijn geschilderd in blauw en wit. De mens is als het ware een blauwdruk, doormiddel van de taal die we gebruiken geven we kleur aan ons leven.

De Kunsthal
Shed en Het Duivennest dopen voor de gelegenheid hun gedeelde gang om in De Kunsthal waar diverse werken van diverse kunstenaars te zien zullen zijn. Ook is er mogelijkheid de ateliers te bezoeken en er is een programmering met workshops, performances, improvisatie waar u aan kunt deelnemen.

Zuid.Boijmans in de Hillevliet gooit de deuren open met wel twee nieuwe tentoonstellingen.

KOM
Met het project KOM gaat beeldend kunstenaar en erfgoedmaker Fenmei Hu op zoek naar de ver-halen op én achter Chinees-Rotterdamse rijstkommen en ander porselein. KOM kijken, luisteren en meedoen!

Mahjouba etappe Rotterdam Zuid
Samen met lokale ambachtslieden en kennis bouwt Éric Van Hove binnen het 'Mahjouba initiatief' aan een complexe en technische motor. Eerdere motoren werden gebouwd in onder andere Oostende, Marrakesh en Leeuwarden. Voor Mahjouba IV Etappe Rotterdam Zuid verplaatst Van Hove zijn werkplaats naar Zuid. Boijmans.

De Hillevliet is te bezoeken van 9 t/m 12 februari van 09:00 tot 17:00.

Tijdens RAW zal er iedere dag een tour zij om 14:00 waarbij je langs alle exposities gaat.
Aanmelden kan via: https://www.eventbrite.nl/o/the-hillevliet-58958539893
of meld je om 14:00u bij de balie in de Hillevliet.

De Hillevliet
De Hillevliet is een plek waar mensen, bedrijven en ideeën samenkomen. Hier komen mensen met een sociaal hart en een creatieve geest. De historische locatie speelt een verbindende rol voor de omgeving en betrekt de wijk bij de ontwikkeling. Door de mix van ondernemers en bezoekers is De Hillevliet een plek die bloeit.
Vorige jaar is het gehele entree van de Hillevliet verbouwd, waarbij er plek is gemaakt voor wisselexposities. Deze ruimte bied een creatief podium voor verschillende makers, praters, schrijvers en denkers uit Rotterdam. Als onderdeel van het dynamische makersklimaat in Rotterdam biedt het een laagdrempelige ruimte aan kunstenaars om te experimenteren, te onderzoeken en te tonen in uiteenlopende presentaties. Er worden verbindingen gelegd met de hedendaagse stad, de wijk en/of de Hillevliet. Kortom een openbare ontmoetingsplek waar mensen en beeld elkaar vinden.

Openingstijden

Openingstijden ma t/m vr 8:30 – 17:00

Contact

De Hillevliet
Hillevliet 90
3074KD Rotterdam
Nederland
Tel: 0655562917

dehillevliet.nl

75 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar De Hillevliet