Marcel Witte

Expositie is afgelopen

Foto-Expositie Marcel Witte NoordWest Ziekenhuis Alkmaar

Tentoonstelling 25-02-2023 t/m 26-05-2023 > Alkmaar
De Alkmaarse fotograaf Marcel Witte exposeert zijn foto’s in het NoordWest Ziekenhuis, locatie Alkmaar. De expositie duurt t/m 26 mei.
Marcel Witte (1970) is een professioneel fotograaf met een passie voor stadsfotografie en landschappen.
In deze expositie is een dwarsdoorsnede te zien van zijn fotokunst.
Stadsfoto’s van Alkmaar in het mooie avondlicht. Maar ook een ‘artist impression’, een collage van verschillende Alkmaar-foto’s die één bijzonder geheel vormen.
Een blikvanger is de iconische foto van de molen van Vlissingen die geteisterd wordt door een heftige storm.
Witte heeft als fotograaf een eigen, herkenbare stijl ontwikkeld. Kleurrijk en dynamisch. Altijd op zoek naar de schoonheid van Nederlandse steden en landschappen, die soms aan de oude Meesters doet denken. Het Hollandse licht is een onderwerp op zichzelf.
Naast het maken van eigen werk, fotografeert Witte ook in opdracht voor bedrijven. Hij beschikt over een eigen studio in het centrum van Alkmaar.

Adres:
NoordWest Ziekenhuisgroep
Locatie Alkmaar
Begane grond, hoofdstraat rode trap
Zijn werk is te koop in zijn eigen webshop Foto Aan Je Muur www.fotoaanjemuur.nl

https://www.marcelwittefotografie.nl
https://fotoaanjemuur.nl
Marcel Witte Alkmaar
Alkmaar Artist Impression - Collage van meerdere foto's

Fotograferen is altijd mijn passie geweest. Begin 2018 besloot ik mijn hart te volgen en heb ik mijn loopbaan als business controller verruild voor een carriere als professioneel fotograaf.

Dit was de beste beslissing in mijn leven.

Een groot compliment is dat mensen weten dat een foto van mij is, zonder mijn naam erbij staat. Ik heb in de loop der jaren mijn eigen stijl ontwikkeld.

Een foto is voor mij veel meer dan op de juiste plaats op het juiste moment op het knopje drukken. Een goede foto vertelt een verhaal, brengt sfeer en emotie over.

Of het nu een landschap is, een stadsgezicht of een portret. Een foto moet altijd iets speciaals hebben. Ik wil van elk onderwerp een geweldige foto maken.

Technieken

Ik gebruik verschillende technieken om het perfecte beeld te creëeren. Dat kan zijn een extreem laag standpunt zijn of een zeer lange sluitertijd. Nabewerking is een integraal onderdeel van de totstandkoming van het uiteindelijke beeld.

Veel tijd steek ik in de planning. De mooiste locatie vinden, de compositie en het mooiste licht. Vaak is dat ’s ochtends vroeg of juist in de avond.

Fotokunst

Het Hollandse landschap gefotografeerd bij een opkomende zon met een flard mist boven de velden. Een oude stad in de avond als de lichtjes aangaan en alles een magische sfeer krijgt. Van gewone taferelen iets bijzonders maken.
Dat is wat ik doe en wat ik onder fotokunst versta.
  • Fotografie

Stuur een bericht naar Marcel Witte