Marieken Cochius

Expositie is afgelopen

Listening to music in languages I do not speak, Connecties tussen werelden van verschil.

Tentoonstelling 08-06-2023 t/m 02-07-2023 > Deventer
Listening to music in languages I do not speak bestaat uit drie series. Welded Drawings zijn gelaste tekeningen van ijzer, Shifting Zones bestaat uit olieverfschilderijen op houten panelen en Frequencies omvat gelaagde inkttekeningen op papier.?Het zijn subtiele en tegelijk intense kunstwerken waarmee Cochius nadrukkelijk op zoek gaat om het ingetogen van evoluerende natuurelementen naar voren te brengen.
“We zijn hier geen bezoekers, maar proberen om microwerelden te creëren, en slechts een deel van onze omgeving te willen gebruiken en doen ons best het ongewenste buiten te sluiten. Ofwel door pesticiden, het beheersen van het weer, vocht, of afgrenzingen. Hierdoor ondermijnen we echter ook ons ??succes op lange termijn blijven bestaan.
Ik zie een ecosysteem als een enorm brein, als een veel minder simpel computer-motherboard met elektrische componenten. Als éen van de elementen uit balans is of niet werkt, loopt het hele systeem staak.”

Marieken Cochius woont nu in the Hudson Valley in Upstate New York.
Tijdens deze expositie zijn ook de kunstwerken van galeriehouder Anneke Mensink en vaste exposant Noëlla Moen te zien.
Meet the artist: ?Marieken Cochius is aanwezig op:?zaterdag 10 juni van 12.00 – 16.00 uur
Expositie: ‘Listening to music in languages I do not speak, Connecties tussen werelden van verschil’
Periode: 8 juni t/m 2 juli 2023?galerie DNA, Golstraat 9 in Deventer, zie www.galeriedna.nl?
OPEN: do. t/m za. 12.00 - 16.00 uur en eerste koopzondag van de maand.

BIO
Marieken Cochius is een in Nederland geboren kunstenares die in Upstate New York woont en werkt. Zij voelt zich aangetrokken tot afgelegen plekken waar ze de natuur bestudeert en er door geïnspireerde kunst maakt. Haar werk omvat tekenen, schilderen en beeldhouwen.
In 2021 ontving Cochius een NYSCA Decentralization Grant voor een Individual Artist Commission. Ze ontvangt in 2020 een Foundation for Contemporary Arts (FCA), Emergency Grants COVID-19 Fund-beurs.
In 2017 voltooide Cochius een openbare sculptuur opdracht voor het dorp Wappingers Falls, NY, mogelijk gemaakt door een subsidie van de Hudson River Foundation.
Recente soloshows waren op Vassar College, NY en SUNY Ulster, NY. Ze heeft deelgenomen aan residenties, waaronder het Vermont Studio Center, Johnson, VT.
Het werk van Cochius is getoond in groepstentoonstellingen in de Lockwood Gallery, Kingston, NY, 6e Internationale Tekentriënnale in Tallinn, Estland; Ely Centrum, New Haven, CT; Holland Tunnel Gallery, Newburgh, NY en nog veel meer. Haar werk is gepubliceerd in Elle Decor, Columbia Journal, de New York Times en in meer dan 40 kunst-, literaire, poëzie- en universitaire publicaties in de VS en daarbuiten. Cochius studeerde fotografie aan de kunstacademie St. Joost in Breda, Nederland en is autodidact in tekenen, beeldhouwen en schilderen. Ze woont momenteel in de Hudson Valley, New York.

STELLING
Ik ben gefascineerd door groeivormen, wortelsystemen van planten, bewegingen van microscopische organismen, zaaddozen en dierlijke architectuur. Hierin zie ik een gevoelige onvoorspelbaarheid die de oorsprong en energieën van het leven zowel bevat als voortstuwt.
Mijn sculpturen, tekeningen en schilderijen leggen zulke vluchtige momenten vast in een organische wereld die wordt gedomineerd door chaos en verandering. Vooral de energie die natuurlijke vormen tijdelijk bevatten maar onvermijdelijk transformeren, inspireert me. Door het mysterie en de kracht van de natuur op te roepen door middel van intens materialistische en tactiele vormen en beelden, onderzoekt mijn werk de poreuze grens tussen wat wordt gezien en gevoeld, waar waarneming en ervaring samenvloeien.
Ik streef ernaar om een betoverend effect van beweging te creëren; iets dat er bekend uitziet, maar dat je niet precies kunt definiëren. Elke centimeter van mijn werk is net zo belangrijk als het geheel, zoals fractale dimensies, gezien door een microscoop of een telescoop.

Stuur een bericht naar Marieken Cochius