MaRlieK

Nu te zien

BINNENsteBUITEN WG Kunst Amsterdam

Tentoonstelling t/m 01-09-2024 > Amsterdam
MaRlieK BINNENsteBUITEN WG Kunst Amsterdam
MaRlieK BINNENsteBUITEN WG Kunst Amsterdam (2)
Kunstroute BINNENsteBUITEN - Schaamte van WG Kunst. Groepsexpositie in 55 vitrinekastjes op het Wilhelmina Gasthuisterrein in Amsterdam.

WG Kunst organiseert deze zomer voor de vierde keer een kunstroute in de openbare ruimte BINNENSTEBUITEN, met als thema SCHAAMTE. De route is te zien van 31 mei t/m 1 september 2024.
Een buitenmuseum, toegankelijk en laagdrempelig voor buurtbewoners uit de directe omgeving én alle mensen daarbuiten.

Dit jaar loopt de route vanuit WG Kunst over het WG terrein naar Mentrum. Ruim 50 vitrinekastjes met kunst zijn de hele zomer te bezichtigen. Behalve een aantal kunstkastjes voor cliënten van Mentrum zijn ook 5 kunstkastjes voor buurtbewoners gereserveerd. Er is een genummerde plattegrond verkrijgbaar bij WG Kunst en bij de informatiekastjes die verspreid over het WG terrein staan.

Meer informatie over de kunstenaar en het kunstwerk is te vinden via de QR code op het vitrinekastje. Er worden op aanvraag gratis rondleidingen georganiseerd en voor kinderen is een Kijk-en-Doe-boekje beschikbaar. De buitenkunstroute is 24/7 te bezichtigen gedurende de tentoonstellingsperiode.
MaRlieK Utrecht

MaRlieK tekent de mensen. Op straat, in de stad, op terrassen, in de trein en de tram. Vaak op stations. Bij tentoonstellingen en concerten. Of gewoon ergens op een bankje. Geluiden worden handen en voeten, geuren worden kleuren, schaduwen, krassen, details uitvergroot, perspectieven vertekend. Mensen verschijnen en verdwijnen, in tijd en beweging. Gezichten vervagen en vervreemden, lichamen vormen kluwens en worden crowdscapes.
Schetsen en foto's vormen de basis voor verdere uitwerking in het atelier. Kleine en grote crowdscapes, op papier en doek, experimenten in 3D. Met alle materialen die voorhanden zijn. Het resultaat is vervreemdend, zonder focus, soms wat griezelig misschien. De crowdscapes vragen om aandachtig kijken.

Openingstijden

Atelierbezoek op afspraak

Stuur een bericht naar MaRlieK