Jenita de Groot

Nu te zien

Expositie 'Schilderen op glas'

Tentoonstelling t/m 30-08-2024 > Ommen
Werk van mijn laatste nieuwe project is te zien bij Galerie Tom Lucassen in Ommen. Het geeft een goed beeld van mijn laatste werk met deze unieke vernieuwende techniek.
Jenita de Groot Nieuwleusen
Mijn naam is Jenita de Groot, ik woon in Nieuwleusen waar ik al enige tijd schilder en les geef vanuit mijn atelier aan huis. Sinds een tijdje ben ik bezig met een nieuwe schildertechniek, namelijk het schilderen op transparante glas/plexiglaspanelen. Na veel (uit) proberen gaf het werken met aquarel en spiegelverf het mooiste resultaat en effect. Elk werk is uniek, sprankelend en zelfs een beetje magisch!
Jenita de Groot Nieuwleusen (2)
Jenita de Groot Nieuwleusen (3)
Jenita de Groot Nieuwleusen (4)

Mijn naam is Jenita de Groot, ik werk (schilder) vanuit mijn atelier aan huis in Nieuwleusen. Mijn werk zou je realistisch kunnen noemen met een creatieve knipoog.
Ik ben begonnen met het schilderen in aquarel, maar werk ook graag met acryl en olieverf. Met name portretten komen met olieverf goed tot uitdrukking. Uitgangspunt en doelstelling hierbij is het creëren van een origineel schilderij met oog voor compositie, kleurstelling en detail.

Mijn uitgangspunt is om altijd nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het schilderen blijft een constant vernieuwend proces. De laatste tijd heb ik mij georiënteerd op het werken op plexi/glasplaat met een aquareltechniek en spiegelverf, dit geeft een erg verrassend effect, zelfs een beetje magisch!
Het is wel een erg lastige techniek omdat je weinig controle hebt op het verfproces. Dit was voor mij wel even een uitdaging! De ondergrond biedt namelijk geen ‘houvast’ en wordt hierdoor wat ongrijpbaar. Het effect en resultaat is pas na droging aan de ‘goede’ (andere) kant van het glas te zien…..

Ook geef ik cursussen en workshops, en heb ik af en toe een opdracht.
Persoonlijke aandacht staat bij mij voorop, een goede interactie zie je dan terug in het eindresultaat.

Stuur een bericht naar Jenita de Groot