Kunstfort bij Vijfhuizen

Expositie is afgelopen

World of earth

Tentoonstelling 05-06-2021 t/m 01-08-2021 > Vijfhuizen
Kunstfort bij Vijfhuizen World of earth
World of earth - Image: 'Do you feel alive?' Agata Ingarden Beeld: Ben Hermanni
Het Kunstfort presenteert deze lente een intieme sculpturententoonstelling in het historische fortgebouw. In de betonnen architectuur komt het mysterieuze werk van Agata Ingarden, Ad de Jong en Carel Visser samen. Een rode draad in de tentoonstelling is de spanning tussen de directe en symbolische lading van de gekozen materialen, en de spanning tussen het gebruik van industriële en natuurlijke elementen. Daarnaast speelt het hergebruik van voorwerpen bij alle drie de kunstenaars een belangrijke rol.

‘World of earth’ is gemaakt door gast co-curator Melchior Jaspers en Zippora Elders (directeur / hoofdcurator Kunstfort)
Kunstfort bij Vijfhuizen Vijfhuizen

Het monumentale Fort bij Vijfhuizen is een van de eerste betonnen gebouwen in Nederland en maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam; een grootschalig 19e-eeuws verdedigingsplan dat nooit volledig in werking is gezet, en in 1996 werd uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.
Het eiland wordt omringd door onderscheidende voorbeelden van Nederlandse ruimtelijke planning, zoals de 19e-eeuwse polderlandschappen en de 20e-eeuwse Vinex-architectuur.
Sinds 2005 is het forteiland een bestemming voor kunst, een bijzondere plek waar beeldende kunst en militair erfgoed samenkomen. De tentoonstellingen spiegelen de omgeving van het fort: een collage van kunstmatige landschappen waarin de natuur is ingezet voor diverse – nu vaak verouderde – doeleinden.
Sinds 2016 is er een nieuwe directie. De programmering is geïnspireerd op sciencefiction – kunstenaars scheppen alternatieve realiteiten en bevragen bestaande systemen.

Openingstijden

Het fortterrein is vrij toegankelijk op maandag t/m zondag van 10.00-17.00u.

De expositieruimte in het fort is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur, toegangsprijs 4,00 euro p.p.
(Kijk op www.kunstfort.nl voor informatie over de winterstop.)

De keuken van Restaurant 't Fort is geopend op woensdag & zondag van 11.00 - 17.00 u. En op Donderdag, vrijdag, zaterdag 11.00 - 22.00 u.

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1
2141 EE Vijfhuizen
Nederland
Tel: 023-5589013

www.kunstfort.nl

153 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Kunstfort bij Vijfhuizen