Kunstfort bij Vijfhuizen

Expositie is afgelopen

Enchant embrace them you odd peninsula

Tentoonstelling 10-04-2022 t/m 10-07-2022 > Vijfhuizen
Kunstfort bij Vijfhuizen Enchant embrace them you odd peninsula
Leonardiansyah Alllenda, Samar, 2022
Op meer­dere plekken in en rond het for­t­ei­land zijn werken te zien van meer dan vijf­tien (inter)na­ti­o­nale kun­ste­naars. ‘En­chant em­brace them you odd pen­in­sula – A ga­thering with love, for Kunst­fort’ is een per­soon­lijke groet van scheidend directeur El­ders, die hiermee zowel uit­een­lo­pende als ver­wante stemmen en per­spec­tieven ach­ter­laat voor het Kunstfort. De ont­moe­tingen met kunst en kun­ste­naars zijn in­tiem en soms bijna toe­vallig, zorg­vuldig sa­men­ge­bracht met een sub­stantiële rol voor de ar­chi­tec­tuur en de na­tuur.
Kunstfort bij Vijfhuizen Vijfhuizen

Het monumentale Fort bij Vijfhuizen is een van de eerste betonnen gebouwen in Nederland en maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam; een grootschalig 19e-eeuws verdedigingsplan dat nooit volledig in werking is gezet, en in 1996 werd uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.
Het eiland wordt omringd door onderscheidende voorbeelden van Nederlandse ruimtelijke planning, zoals de 19e-eeuwse polderlandschappen en de 20e-eeuwse Vinex-architectuur.
Sinds 2005 is het forteiland een bestemming voor kunst, een bijzondere plek waar beeldende kunst en militair erfgoed samenkomen. De tentoonstellingen spiegelen de omgeving van het fort: een collage van kunstmatige landschappen waarin de natuur is ingezet voor diverse – nu vaak verouderde – doeleinden.
Sinds 2016 is er een nieuwe directie. De programmering is geïnspireerd op sciencefiction – kunstenaars scheppen alternatieve realiteiten en bevragen bestaande systemen.

Openingstijden

Het fortterrein is vrij toegankelijk op maandag t/m zondag van 10.00-17.00u.

De expositieruimte in het fort is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur, toegangsprijs 4,00 euro p.p.
(Kijk op www.kunstfort.nl voor informatie over de winterstop.)

De keuken van Restaurant 't Fort is geopend op woensdag & zondag van 11.00 - 17.00 u. En op Donderdag, vrijdag, zaterdag 11.00 - 22.00 u.

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1
2141 EE Vijfhuizen
Nederland
Tel: 023-5589013

www.kunstfort.nl

161 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Kunstfort bij Vijfhuizen