Kunstfort bij Vijfhuizen

Expositie is afgelopen

Testimonies of othering and their impossibly possible futures

Tentoonstelling 24-07-2022 t/m 23-10-2022 > Vijfhuizen
Kunstfort bij Vijfhuizen Testimonies of othering and their impossibly possible futures
Sarah Naqvi
Hoe kunnen wij als kunstinstellingen ons vocabulaire zo uitbreiden dat we intersectionele aard van identiteiten omarmen? Hoe kunnen we onze sociale en financiële verantwoordelijkheden, hiërarchische structuren en manieren van reageren op sociopolitieke urgenties herzien? Sarah Naqvi’s installatie Testimonies of othering and their impossibly possible futures is een doorlopende verzameling van uitwisselingen die plaatsvonden binnen ‘witte instituties’.
Het petitie-achtige werk is gebaseerd op interviews en gesprekken met kunstenaars van kleur. Met de installatie nodigt Naqvi uit tot het archiveren van ervaringen en kritiek, in plaats van deze te verliezen binnen, zoals hen het noemt, de ‘witte muren van bureaucratie’. In hun werk houdt Sarah Naqvi zich bezig met narratieven rond polarisatie, waarbij hen kunst centraal stelt als activistisch instrument.
Kunstfort bij Vijfhuizen Vijfhuizen

Het monumentale Fort bij Vijfhuizen is een van de eerste betonnen gebouwen in Nederland en maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam; een grootschalig 19e-eeuws verdedigingsplan dat nooit volledig in werking is gezet, en in 1996 werd uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.
Het eiland wordt omringd door onderscheidende voorbeelden van Nederlandse ruimtelijke planning, zoals de 19e-eeuwse polderlandschappen en de 20e-eeuwse Vinex-architectuur.
Sinds 2005 is het forteiland een bestemming voor kunst, een bijzondere plek waar beeldende kunst en militair erfgoed samenkomen. De tentoonstellingen spiegelen de omgeving van het fort: een collage van kunstmatige landschappen waarin de natuur is ingezet voor diverse – nu vaak verouderde – doeleinden.
Sinds 2016 is er een nieuwe directie. De programmering is geïnspireerd op sciencefiction – kunstenaars scheppen alternatieve realiteiten en bevragen bestaande systemen.

Openingstijden

Het fortterrein is vrij toegankelijk op maandag t/m zondag van 10.00-17.00u.

De expositieruimte in het fort is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur, toegangsprijs 4,00 euro p.p.
(Kijk op www.kunstfort.nl voor informatie over de winterstop.)

De keuken van Restaurant 't Fort is geopend op woensdag & zondag van 11.00 - 17.00 u. En op Donderdag, vrijdag, zaterdag 11.00 - 22.00 u.

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1
2141 EE Vijfhuizen
Nederland
Tel: 023-5589013

www.kunstfort.nl
Routekaart
94 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Kunstfort bij Vijfhuizen