Ateliers BaZtille

Meer...
Expositie is afgelopen

Peter van Sambeek exposeert, tekeningen & sculpturen

Tentoonstelling 28-09-2013 t/m 13-10-2013 > Zoetermeer
Ateliers BaZtille Peter van Sambeek exposeert, tekeningen & sculpturen
Ateliers BaZtille Peter van Sambeek exposeert, tekeningen & sculpturen (2)

Expositie Tekeningen/Drawings
van Peter van Sambeek

Opening Zaterdag 28 September 2013, vanaf 16.00 uur

Tot Maandag 14 Oktober 2013

Het is voor het eerst dat er in Ateliers BaZtille een expositie is waar nagenoeg alleen tekeningen getoond worden. Tekeningen met een aanzienlijk formaat. De beeldend kunstenaar die zich hiermee presenteert werkt nu in het gastatelier van Ateliers BaZtille. Het is Peter van Sambeek. Sinds enkele jaren woonachtig in Den Haag.

Anderhalf jaar geleden had ik een ontmoeting met deze buitengewoon flamboyante man in een Haagse Galerie. Eenmaal in gesprek over zijn werk kwam ik al snel in een wereld die bol staat van de verhalen en anekdotes. Gerelateerd aan zijn tekeningen. En zijn oeuvre beslaat een periode van meer dan veertig jaar tekenen. Soms naar de natuur, soms portretten of stillevens. Iedere dag. Vervolgens kwam ik bij hem thuis alwaar ik overdonderd werd door een buitengewoon uitgebreide collectie. De figuren waar Peter specifiek een portret van maakt moeten hem zelf boeien. Wat de landschappen betreft, daar is hij zelf geweest. Ruim dertig jaar woonde en werkte hij in de USA.
Een veelzijdig mens, want behalve tekenen is hij een designer. Meerdere hotels, aan de andere kant van de oceaan zijn door hem gerestyled met door hemzelf ontworpen inrichtingen. Zijn streven naar perfectie maakt dat hij het liefst alles zelf maakt. Of het nu een object, een fauteuil een slaapkamerameublement of een schilderijlijst betreft. Overigens heeft hij veel van zijn projecten gerealiseerd samen met zijn partner Francine.

De wijze van tekenen die Peter hanteert spreekt mij zeer aan. De meeste tekeningen hebben slechts één kleur. En soms, heel subtiel, is er een accent, zo geraffineerd. De opbouw van zijn tekeningen bestaat uit minuscuul kleine cirkeltjes. Zo minutieus opgezet en van een precisie, die doet verwonderen. En ongeacht het onderwerp of formaat. Zo kreeg ik een boek in handen dat hij geïllustreerd heeft. Het is een boek van Mark Z. Danielewski getiteld The Fifty Year Sword. Alles tot in de perfectie.

De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 13 Oktober 2013. Van donderdag tot en met zondag van 13.00 uur tot 18.00 uur. Of op afspraak. Telefonisch 0650655680.

Ateliers BaZtille : Rokkeveenseweg 46C, 2712 XZ Zoetermeer.
T.o. het gebouw Nutrihage Worrel & Jetten
www.ateliersbaztille.nl

Ateliers BaZtille

 • Schilderkunst
 • Beeldhouwkunst
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Multimedia
 • Grafiek
 • Tekeningen
 • Design
 • Installatie
 • Ruimtelijk
 • Diversen

Zie voor uitegbreide informatie de websites van het Ateliercomplex.

www.ateliersbaztille.nl

Openingstijden

Donderdag t/m Zondag van 13.00 - 17.00uur

kunstenaars werkzaam in Ateliers BaZtille

Jeroen Verheugd, Jaap vd Gaarden, Petra Wiek, Hans Feij, Frans de Jong, Alain Jonges, Barney de Krijger, Vincent de Kooker, Veronique Vaessen, Jose Koebrugge, Hortense de Kooter, Katharina van der Leeden, Robert Verhaaf, de groep "OOCHOO " t.w. Jurgen van Dorp & Reinier van Dorp & Guido Becker; de groep " Touche " t.w. Carl Alexander & Michael Chang & Thorwald van den Akker; Audio: Sander van Dijck & Tim Biesta; , & gastkunstenaars die tijdelijk werkzaam zijn in het ateliercomplex

Ateliers BaZtille Zoetermeer

Stuur een bericht naar "Ateliers BaZtille"