Ateliers BaZtille

Expositie is afgelopen

Salon des Artistes 2019 in Ateliers BaZtille

Tentoonstelling 14-09-2019 t/m 29-09-2019 > Zoetermeer
Ateliers BaZtille Salon des Artistes 2019 in Ateliers BaZtille
Ateliers BaZtille Salon des Artistes 2019 in Ateliers BaZtille (2)
Ateliers BaZtille Salon des Artistes 2019 in Ateliers BaZtille (3)
Ateliers BaZtille Salon des Artistes 2019 in Ateliers BaZtille (4)
Ateliers BaZtille Salon des Artistes 2019 in Ateliers BaZtille (5)
Salon des Artistes 2019
40 vrouwen exposeren kunstwerken in Ateliers BaZtille

Van 14 september t/m 29 september 2019
Van 13.00uur tot 17.00uur

“ Nauwelijks vrouwelijke beeldende kunstenaars in musea “. Studie naar dit fenomeen werd verricht door Astrid Kerchman en Pauline Salet en ondersteund door ‘Mama Cash’. Dit onderzoek komt tot de conclusie dat de positie van vrouwen in de kunst voor verbetering vatbaar is (BK 2maart2019).

Het mag toch zo langzamerhand wel bekend zijn dat moraal iets anders is dan schoonheid. Daarbij doelend op wat uit het vrouwelijke gedachtegoed is ontsproten. De ‘ tweede sexe ‘ werd ooit beschreven door Simone de Beauvoir, het sloeg in als een bom. Nu 70 jaar later, lijkt het erop dat er nu eindelijk eens wat meer aandacht en vooral waardering is. Weg met die tweederangspositie.

Werden vrouwen dan niet gewaardeerd of konden ze in de ogen van ‘ het publiek ‘ geen waardering krijgen. Jazeker, echter men schuwde het niet ze weg te schrijven uit de geschiedenis. Of wat ook gebeurde was dat meesterstukken werden toebedacht aan degene die hen hadden opgeleid. Fraaie voorbeelden zijn o.a. Camille Claudel of Elsa von Freytag-Loringhoven. Uitgebreid onderzoek werd gedaan door Theo Paijmans naar de oorspronkelijke kunstenaar die “fauntain” haar beroemde plaats in de geschiedenis bezorgde.

Maar er is nu meer aandacht zoals de tentoonstelling in Schiedam, getiteld Meesterlijke vrouwen. Ook de Zoetermeerse organisatie van de internationale vrouwendag had dit jaar het thema Heldinnen.

Om gestalte te geven aan die waardering voor vrouwelijke beeldende kunstenaars is er in Ateliers BaZtille een tentoonstelling, getiteld Salon des Artistes 2019. 40 vrouwen zijn geselecteerd om daar hun kunstwerken te tonen. Dus geen mannelijke beeldende kunstenaars. Er worden kunstwerken gepresenteerd vanuit verschillende disciplines: ruimtelijk, abstract/figuratief, twee-dimensionaal, ikebana, fotografie etc. De kunstenaars richten elk de hen toebedeelde ruimte in naar eigen inzicht.

De opening zal verricht worden door Heleen Aptroot op zaterdag 14 september in Ateliers BaZtille aan de Rokkeveenseweg 46 C te Zoetermeer.

Openingstijden: do t/m zo van 13.00 tot 17.00uur tot en met zondag 29 september 2019
Ateliers BaZtille Zoetermeer

Zie voor informatie de website van Ateliers BaZtille en de eraan gerelateerde kunstenaars.

www.ateliersbaztille.nl

Openingstijden

Donderdag t/m Zondag van 13.00 - 17.00uur

kunstenaars werkzaam in Ateliers BaZtille

Jeroen Verheugd, Petra Wiek, Hans Feij, Alain Jonges, Barney de Krijger, Vincent de Kooker, Veronique Vaessen, Jose Koebrugge, Hortense de Kooter, Robert Verhaaf, Roelf Toxopeus & Justin Bennett, Monique van der Mije, de groep "OOCHOO " t.w. Jurgen van Dorp & Reinier van Dorp & Guido Becker; Prona Ristova, de groep " Touche " t.w. Sander Harteveld & Gijs Molenaar & Thorwald van den Akker; Audio: Sander van Dijck & Tim Biesta; , & gastkunstenaars die tijdelijk werkzaam zijn in het ateliercomplex

 • Schilderkunst
 • Beeldhouwkunst
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Multimedia
 • Grafiek
 • Tekeningen
 • Design
 • Installatie
 • Sieraden
 • Ruimtelijk
 • Diversen

Stuur een bericht naar "Ateliers BaZtille"