Ateliers BaZtille

Expositie is afgelopen

Haarlems Parfum exposeert in Ateliers BaZtille

Tentoonstelling 08-10-2021 t/m 17-10-2021 > Zoetermeer
Ateliers BaZtille Haarlems Parfum exposeert in Ateliers BaZtille
Haarlems Parfum opent expositie op 8 oktober 2021 om 18.00uur in Ateliers BaZtille
Expositie Haarlems Parfum in Ateliers BaZtille
Een twaalftal afgestudeerde kunstenaars van de Haarlemse Academie exposeren hun kunstwerken in het ateliercomplex BaZtille. De mix aan kunstenaars staat borg voor een uiteenlopend genre aan stijlen en waar de talenten over elkaar heen buitelen

Wat maakt het tot Haarlems Parfum
De meesten van deze groep kunstenaars zijn nog niet zo lang geleden afgestudeerd en ze doen er zelf veel aan hun werken te tonen, niet alleen in Haarlem. Soms is het een heel kortstondige presentatie en nu dan twee weekenden in Zoetermeer. Hun opleiding vond plaats in de gastronomische hoofdstad van Nederland, Haarlem, eveneens bekend van het aldaar keurig gesproken Nederlands. Deze kunstenaars zijn niet zo keurig ze zijn onbeleefd prikkelend.

Bij parfum kan men denken aan geurend reukwater. Een vloeibaar en vluchtig iets dat een spoor nalaat. Deze kunstenaars hebben een opleiding gevolgd en afgerond in een periode waar het Corona-virus een zekere melange aan heeft gegeven. Mogelijk heeft dat wrijvingen of botsingen gecreëerd. De uitwerking daarvan is te bezichtigen tijdens de expositie in Ateliers BaZtille. En het Haarlemse dan, is het Parfum de basis voor een nieuwe stroming of opvatting in de Kunst? Niet echt het is een aan het individuele.

Om een impressie te schetsen van enkele van hen: Flip Boerée schildert bomen met de nadruk op tegenstellingen qua materiaal & techniek; Leo Dooren experimenteert o.a. door zelf zijn verf te maken, heeft een hang naar traditie; Trudy Drost, schildert, ze heeft een sterke hang naar het poëtische en het surreële; Mariejo Hermans, kiest duidelijk voor portretten; Soonhwa Kang is veelzijdig, grafisch ontwerper en onderzoekt al schilderend; Iris Koolen toont een gevoelige kant, het werkt oogt kwetsbaar; Maud Ramaekers, werkt met allerhande materialen, liefst gebruikt, nu karton; Tony Rootlieb, confronteert zichzelf; Anja Stam, werkt vanuit de twee tegenstellingen chaos en structuur en een liefde voor haar overleden hond; Harry Tomesen, raapt vliegtuigwrakken op en piloteert ze naar kunst; Roos van Unen toont de vreemde gevolgen van het proces; Yvonne Haven fluistert, duistert; Pieter Kusters trekt Dali's lades niet open. Kortom prachtig, raadselachtig, ruimhartig en daadkrachtig!

De tentoonstelling zal worden samengesteld door Pieter Kusters, curator en docent beeldende kunst.

Wanneer en waar
Opening vrijdag 8 oktober om 18.00uur, en op 9, 10, 15, 16 en 17 oktober van 13.00 – 18.00uur

Ateliers BaZtille
Rokkeveenseweg 46 C
2712 XZ Zoetermeer
Ateliers BaZtille Zoetermeer
de oprijlaan naar Ateliers BaZtille, 2712XZ 46C

Zie voor informatie de website van Ateliers BaZtille en de eraan gerelateerde kunstenaars.

www.ateliersbaztille.nl

Openingstijden

Donderdag t/m Zondag van 13.00 - 17.00uur

kunstenaars werkzaam in Ateliers BaZtille

Jeroen Verheugd, Petra Wiek, Hans Feij, Alain Jonges, Jose Koebrugge, Hortense de Kooter, Robert Verhaaf, Roelf Toxopeus & Justin Bennett, Monique van der Mije, de groep "OOCHOO " t.w. Jurgen van Dorp & Reinier van Dorp; Trudy Drost, Rita vd Werf, Perry van Amstel, Els van Lieshout, de groep " Touche " t.w. Sander Harteveld & Thorwald van den Akker; Audio: Sander van Dijck & Tim Biesta; , & gastkunstenaars die tijdelijk werkzaam zijn in het ateliercomplex

 • Schilderkunst
 • Beeldhouwkunst
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Multimedia
 • Grafiek
 • Tekeningen
 • Design
 • Installatie
 • Sieraden
 • Ruimtelijk
 • Diversen

Stuur een bericht naar Ateliers BaZtille