Corrosia Theater, Expo & Film

Meer...
Expositie is afgelopen

Aziz Bekkaoui - Een Nieuwe Lente

Tentoonstelling 25-05-2013 t/m 08-09-2013 > Almere
Corrosia Theater, Expo & Film Aziz Bekkaoui - Een Nieuwe Lente

Aziz Bekkaoui (foto; Marieke Breed)

Kunstenaarschap kent geen grenzen

Zijn werk is net zo goed te vinden op de catwalk van Parijs als in het theater, het museum of op straat. De internationaal bekende vormgever Aziz Bekkaoui maakt mode, kostuums, installaties, performances. Van 25 mei t/m 8 september is Corrosia aan hem en zijn gasten. Een Nieuwe Lente: een cocktail van generaties, materialen en stijlen.

Kunstenaarsverhalen
Een Nieuwe Lente is een pleidooi voor een brede kijk op (de ontwikkeling van) kunstenaarschap. Modeontwerper en kunstenaar Aziz toont eigen werk, maar nodigt ook een bonte stoet collega’s uit,
de jongste 19, de oudste 94. Ze zijn radicaal anders in wat ze doen, in esthetiek, in ervaring. Niet hun laatste werk telt, maar hun levensloop en visie op kunst. Door deze kunstenaarsverhalen naast elkaar te plaatsen, hoopt Aziz nieuwe creatieve processen los te maken.

Nieuw begin
In zijn carrière zwiert Aziz van coutureshows naar wereldbefaamde musea, blijken glitter and glamour vaak ook te gaan over politiek, cultuur en religie. ‘Kunstenaarschap kent geen grenzen’ is zijn stellingname. Hij hekelt de vluchtigheid van de laatste mode, de hypes in de kunstwereld.
De uitnodiging van Corrosia om een expositie te cureren, nam hij graag aan: ‘Almere is een stad waar niet alles al vastligt, waar een nieuw begin nog mogelijk is.’

Corrosia Theater, Expo & Film

  • Diversen

Corrosia Theater, Expo & Film is hét kunstencentrum van Almere met kunst aan de muren en kunst op de planken. We bieden een avontuurlijk en toegankelijk programma, van beeldende kunst, dans, theater en muziek tot film, debat en literatuur. Het leggen van dwarsverbanden in de programmering tussen beeldende kunst, theater en film is daarbij een belangrijk uitgangspunt.

Foto: Expositie Zzzz...Corrosia! slaapt / Marieke Breed

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag van 12.00 - 17.00 uur

Corrosia Theater, Expo & Film Almere

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Corrosia Theater, Expo & Film"