Corrosia Theater, Expo & Film

Expositie is afgelopen

Eremla

Tentoonstelling 16-06-2016 t/m 24-09-2016 > Almere
De jonge kunstenaar en modeontwerper Kasper Jongejan is mateloos gefascineerd door Almere, de plaats waar hij opgroeide. En zoals mode iets zegt over de identiteit van een persoon, zegt architectuur iets over de identiteit van een stad. Speciaal voor Corrosia Theater, Expo & Film maakt Jongejan daarom nu een tentoonstelling rond zijn eigen modecollecties die Almere op een andere manier laten zien. Daarnaast doet Jongejan tijdens de tentoonstelling in Corrosia onderzoek naar de culturele identiteit van Almere, waarvan de uitkomst later dit jaar in Kunstlinie Almere Flevoland te zien zal zijn. De tentoonstelling Eremla wordt donderdag 16 juni om 17uur geopend in Corrosia Theater, Expo & Film.

De stoffen, prints en ontwerpen van Kasper Jongejan zijn een vrije vertaling van de architectuur en ruimtelijke ordening van Almere. Voor de collectie die in Corrosia Expo te zien is gaat Jongejan in de vijf stadsdelen op zoek naar de meest typische Almeerse architectuur. Is het de aardbeientaart op poten, of zijn het de eindeloze rijtjeshuizen? Naast de architectuur en stedenbouwkunde reflecteert Jongejan in zijn collectie ook op de bouwmaterialen die gebruikt zijn. Tijdens de expositieperiode (mei – september 2016) in Corrosia Expo onderzoekt Jongejan door middel van gesprekken met bewoners de cultuur en subculturen van Almere. Dit onderzoek zal resulteren in een Almeerse klederdracht die dit najaar te zien is in Kunstlinie Almere Flevoland.

Kasper Jongejan
Jongejan (1982) is modeontwerper, kunstenaar, en in het Almeerse circuit ook bekend als graffitikunstenaar. Hij studeerde af aan de Artemis Styling Academie Amsterdam en heeft eerder zijn werk geëxposeerd in het Stedelijk Museum Amsterdam en Montana Gallery Amsterdam. Corrosia toonde Jongejan’s werk in de groepstentoonstelling Kerst en Carry in 2008.

Opening 16 juni 2016, 17 u
Corrosia Theater, Expo & Film Almere

Corrosia Theater, Expo & Film is hét kunstencentrum van Almere met kunst aan de muren en kunst op de planken. We bieden een avontuurlijk en toegankelijk programma, van beeldende kunst, dans, theater en muziek tot film, debat en literatuur. Het leggen van dwarsverbanden in de programmering tussen beeldende kunst, theater en film is daarbij een belangrijk uitgangspunt.

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag van 12.00 - 17.00 uur

  • Diversen

Stuur een bericht naar Corrosia Theater, Expo & Film