Corrosia Theater, Expo & Film

Meer...
Expositie is afgelopen

Droogzwemmen - Maze de Boer

Tentoonstelling 01-07-2017 t/m 23-09-2017 > Almere
Corrosia Theater, Expo & Film Droogzwemmen - Maze de Boer

Droogzwemmen © Maze de Boer

Als iets Almere heeft bepaald, is het wel het water. Ooit maakte de oprukkende zee van de jagers in dit gebied vissers en schippers. In de twintigste eeuw werd het water verdreven en ontstond een van de meest bijzondere new towns van Nederland, gebouwd op een voormalige zeebodem.

Kunstenaar Maze de Boer is gefascineerd door transformatieprocessen en de functieveranderingen die daarmee gepaard gaan. In Droogzwemmen verandert hij Corrosia Expo in een enorm zwembad. Het is een zwembad zonder water. Welke functie krijgt de ruimte door deze ingreep? Welke betekenis heeft ze nu?

De Boer is bekend om zijn installaties waarmee hij inspeelt op de tentoonstellingslocatie en haar omgeving. Hij brengt een geënsceneerde kijk op de werkelijkheid en zoekt de grens tussen theater en beeldende kunst op. Daarmee is hij de perfecte kandidaat voor de jaarlijkse zomerexpositie van Corrosia Expo, waarin een kunstenaar de opdracht krijgt te reflecteren op Almere.

Corrosia Theater, Expo & Film

  • Diversen

Corrosia Theater, Expo & Film is hét kunstencentrum van Almere met kunst aan de muren en kunst op de planken. We bieden een avontuurlijk en toegankelijk programma, van beeldende kunst, dans, theater en muziek tot film, debat en literatuur. Het leggen van dwarsverbanden in de programmering tussen beeldende kunst, theater en film is daarbij een belangrijk uitgangspunt.

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag van 12.00 - 17.00 uur

Corrosia Theater, Expo & Film Almere

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Corrosia Theater, Expo & Film"