Cis Bakker

Expositie is afgelopen

SubUp tentoonstelling Vinex View

Tentoonstelling 09-06-2013 t/m 30-06-2013 > Utrecht
Cis Bakker SubUp tentoonstelling Vinex View
SubUp, Kunstenaarsinitiatief aan de Gruttersdijk 12 te Utrecht, presenteert driewekelijkse tentoonstelingen. Deze keer is dat Vinex view van Cis Bakker.

Opening zondag 9 juni 16:00uur.

De tentoonstelling is te bezichtigen van 9 t/m/ 30 juni 2013.
Open maandag t/m donderdag 10:00 tot 13:00.
Zaterdag en zondag is Cis Bakker zelf aanwezig van 12:00 tot 17:00.


Collages en tekeningen van Cis Bakker; een geconstrueerd beeld van observaties, aannames en gruwelen. Het is slechts een beperkte blik op het gegeven Vinex wijken. Het spel tussen het objectieve (wat treffen we er aan?) en het subjectieve (wat vind ik er van?)

De Vinexwijk, bedacht in de 90’er jaren van de vorige eeuw: bijna een droombeeld. Te mooi om waar te zijn. Een ideale wereld. zonnig, stralend helder met straten waar we niet in zullen verdwalen door de toegevoegde ‘speelse opzet’. Een gecreëerde luchtbel, fata morgana, waar we de volgende generatie grootbrengen in het tekentafel groen.

In de verstilde woonsteden heb ik sociale erupties gevisualiseerd. Sporen van beschaving. Of juist ook het ontbreken daarvan; de hang naar ‘de natuur’. Wonen in het groen. Sociale cohesie. Dromen over vrijheid en onafhankelijkheid.

Tegelijkertijd de voorspelbaarheid van de groep haaks op het individuele, het unieke. De twee vazen in de vensterbank, de kunstzinnige zen-tak op strategische plek in de tegeltuin. Het gedrapeerde grind langs randen van wat voedingsbodem had kunnen zijn.

De enige levensechte bewoners die ik in mijn Vinex view in tekeningen portretteer zijn de wachtenden, degenen die er –na ons- nog steeds zullen zijn; de kraaien.

Tekenend of schilderend portretteer ik associaties op ontwikkelingsprocessen; ruimte, energie, begrenzing, bevrijding. Zoektochten die die kant van het bestaan visualiseren in pixels, inkt of verf.

Contact

Cis Bakker
John F. Kennedylaan 15
3451ZD Vleuten
Nederland
Tel: 0031 06 33885545
E-mail: bakkercis@gmail.com


73 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Cis Bakker