Cis Bakker

Expositie is afgelopen

De kracht van verbeelding

Tentoonstelling 31-10-2020 t/m 01-11-2020 > Zaandijk
Cis Bakker De kracht van verbeelding
Schilderijen, tekeningen en digitale collages van Cis Bakker zijn te zien in:

Het Weefhuis
Lagedijk 39
1544BB Zaandijk

In mijn schilderijen, tekeningen en collages tracht ik het leven inclusief de innerlijke strijd (d.m.v. de innerlijke dialoog als werkwijze), de contemplatie en de 'soul searching' over en wellicht op de grens van gekte weer te geven. Het universele en het persoonlijke zijn onlosmakelijk.

Voor de kijker levert mijn werk vaak een visuele puzzel op waarin meerdere betekenissen of accenten uitnodigen tot reflectie op de betekenis van troost, hoop of herkenning.

Kunst is voor mij dichter bij m'n ziel komen. De kracht van kwetsbaarheid doorleven.

In de recente Druppelportretten (een collage-serie die tijdens de lockdown dit voorjaar ontstonden) symboliseert het vloeibare element de vrijwillige overgave tot imminente, letterlijk nakende, veranderingen. Zo is het ook wereldwijd inmiddels gebleken. Niets is statisch.

In mijn meest recente tekeningen, mixed media, komen voor mijzelf meerdere lijnen samen uit alle jaren beeldend bezig zijn hiervóór. Werken met veel plezier, benieuwd naar wat er nog niet is; loslaten. Met muziek als geestelijk voedsel, valt het beeld me toe.


zaterdag 31 oktober van 11:00 tot 21:00 &
zondag 1 november van 11:00 tot 18:00.

De finissage op de zondagmiddag, gaat NIET door i.v.m. de meest recente Corona maatregelen.
Cis Bakker Vleuten

Tekenend of schilderend portretteer ik associaties op ontwikkelingsprocessen; ruimte, energie, begrenzing, bevrijding. Zoektochten die die kant van het bestaan visualiseren in pixels, inkt of verf.

Openingstijden

Atelierbezoek op afspraak via 06-33885545.

Stuur een bericht naar "Cis Bakker"