Bianca Kooij

Meer...
Expositie is afgelopen

Overzichtstentoonstelling Atelierroute Groot Woerden 2018

Tentoonstelling 28-09-2018 t/m 07-10-2018 > Woerden
Bianca Kooij Overzichtstentoonstelling Atelierroute Groot Woerden 2018

Spiegels van de ziel

Op 28 en 29 september en 5, 6 en 7 oktober is de overzichtstentoonstelling van de kunstobjecten in het boekje en de website van de deelnemers van de Atelierroute Groot Woerden 2018. De expositie wordt gehouden in de Expositieruimte van Galerie van Slagmaat aan de Leidsestraatweg 36 in Woerden.

Bianca Kooij

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Sculptuur
  • Multimedia
  • Grafiek
  • Tekeningen
  • Ruimtelijk

Bianca schildert in diverse technieken en materialen zoals acryl-, tempera-, gouache- en olieverf. Haar tekeningen zijn vaak in gemengde techniek; met oliekrijt, pastel, (aquarel)potlood en oost-Indische inkt.

In haar beeldend werk probeert Bianca haar dagdromen weer te geven in een uitbundige kleurrijke stijl. Zij laat zich inspireren door de indrukken die zij opdoet in haar dagelijks leven. In haar werk is zij opzoek naar de voor haar (onbekende) paradijselijke wereld die zij door een ‘poëtische symbolen taal probeert weer te geven. Haar symbolen gaan in elk werk een soort wisselwerking in betekenisgeving aan.
Diepgang en complexiteit in haar werken schept zij onder andere door de bewuste keuze van formaat, kleur en materiaal gebruik. Naast de kleurrijke schilderijen maakt zij ook veel pentekeningen in gewassentechniek met Oost-indische inkt, die een haast grafisch karakter hebben.

Bianca probeert de toeschouwer via haar beeldtaal te verleiden met het hoofd in de wolken te gaan zitten en zich mee te laten slepen in haar fantasie over Utopia, zodat het aardse een beetje vergeten wordt.

In vrijwel haar gehele oeuvre komen een aantal symbolen terug waaronder: de citroen, de koning, zeemeermin, de vogel en zaden. Aan deze symbolen worden haar gedachten en filosofieën opgehangen.

De citroen is een paradijselijke vrucht, die groeit in een utopische omgeving, maar als je de citroen eet is de smaak zuur wat het aardse karakter weergeeft. De vogel staat symbool voor de gedachte; het geweten of het astrale leven, die zijn verbinding tussen de dimensies heeft met het zilveren koord. Het zilveren koord is de verbinding tussen het aardse leven en Utopia, de zaden van de paardenbloem staan voor de kennis, ideeën die zich door de wind laten voortbewegen naar nieuwe oorden om daar uit te groeien tot een Utopia

Gedurende het ondergaan van haar zoektocht om het (on)mogelijke te bereiken, dringt een gedachte zich steeds weer op: is de reis naar Utopia niet meer te begeren dan het bereiken ervan…

Contact


Bianca Kooij
Roland Holststraat 2
3443 GA Woerden
Nederland
Tel: 06 15366 422


386 dagen geleden bijgewerkt

Bianca Kooij Woerden

Stuur een bericht naar "Bianca Kooij"