Anna van Suchtelen

Meer...
Expositie is afgelopen

Pelgrim Kootwijk

Tentoonstelling 08-09-2012 t/m 09-09-2012 > Radio Kootwijk
Anna van Suchtelen Pelgrim Kootwijk
Anna van Suchtelen Pelgrim Kootwijk (2)

English

Pelgrim Kootwijk - Een wandeling naar het groen
door Anna van Suchtelen voor Groene Golflengte tijdens Open Monumentendagen 8 en 9 september 2012, Radio Kootwijk

Het kunstproject Pelgrim Kootwijk is onderdeel van Groene Golflengte 2012 en vindt plaats tijdens de Open Monumentendagen op 8 en 9 september: het enige weekend per jaar dat Radio Kootwijk open is voor publiek. De neerslag van dit project dient als bronmateriaal voor een tekst over de betekenis van groen en natuur. Hoe ervaren bezoekers deze bijzondere plek? De verzamelde teksten en beelden worden gebruikt voor een publicatie, die zal worden aangeboden aan beleidsmakers van groen en natuur.

De kathedraal. Een treffende bijnaam voor het zendgebouw op Radio Kootwijk. Het gebouw staat in een reuzencirkel van zand, omzoomd door de immense bomenrand van de Veluwe. Een machtig bouwwerk in de natuur. Binnen word je van je sokken geblazen in de hal. De vloer is een maaswerk van witte en zwarte lijnen.
De kathedraal, het vloerpatroon en de zendcirkel vormen de inspiratiebron voor Pelgrim Kootwijk: een interactief kunstproject in de vorm van een wandeling ofwel een mini-pelgrimsroute. Vroeger legde op deze locatie de menselijke stem de reis af van West naar Oost. Deze reis wordt ingezet voor een bezinningstocht op locatie. Je beweegt je als pelgrim van binnen naar buiten, naar het groen. Op een van de stilste plekken van Nederland neem je afstand van de hectiek van alledag. Via het vloerpatroon en het pad naar het bos loopt je ‘de weg naar binnen’, met loutering als doel.

meer over Pelgrim Kootwijk

Contact


Anna van Suchtelen
Wolvenplein 27 (atelier)
3512 CK Utrecht
Nederland

108 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Anna van Suchtelen"