Anne-Mieke Boonstra

Expositie is afgelopen

Wie ziet er wat in rood, geel en blauw?

Tentoonstelling 04-07-2015 t/m 12-07-2015 > Apeldoorn
De Weekendgalerie aan de Loolaan 49 bestaat uit drie verschillende ruimten. Aanleiding voor curator Theo Semeijn om ze alledrie door de kunstenaars van Ateliers Apeldoorn onder te laten dompelen in een primaire kleur.

Wie ziet er brood in rood? Wie ziet er woud in blauw? Wie ziet er scheel van het geel? In alle vertrekken van de Weekendgalerie voert telkens weer een andere kleur, een andere tint, een andere sfeer de boventoon in de werken, die de deelnemende kunstenaars voor deze thematentoonstelling hebben ingeleverd. Dat werk kan monochroom zijn van aard. Dus helemaal rood. Of helemaal geel. Of helemaal blauw. Maar het kan ook zijn dat een van die kleuren dominant is over een andere kleur. En los van de afzonderlijke werken is deze toonstelling te beschouwen als een totaal kunstwerk. Als een drieluik op heel groot formaat.

Anne-Mieke Boonstra liet zich inspireren door de kleuren en werken van Picasso, Munch en Van Gogh. Ga op zoek naar haar inspiratie!
Anne-Mieke Boonstra Apeldoorn
Anne-Mieke Boonstra

Anne-Mieke Boonstra maakt conceptuele kunst.

Aan de basis van de kunstwerken van Anne-Mieke Boonstra staat altijd een concept, een idee, dat pas vermaakt wordt tot een kunstvorm als het idee volledig is uitgekristalliseerd. Dan pas komen de handen uit de mouwen.

Verschillende thema’s komen geregeld bij Anne-Mieke Boonstra terug: zoals herhaling, ritme, en het verborgene. En de beschouwer moet op zoek. Wat zie ik? Nee, de vraag is: wat zie ik niet?

Naast haar kunstenaarschap is ze meester handboekbindster en maakt ze bijzondere boeken voor speciale gelegenheden

Openingstijden

Het atelier van Anne-Mieke is op afspraak te bezoeken

  • Schilderkunst
  • Grafiek
  • Mode
  • Design
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Diversen

Stuur een bericht naar Anne-Mieke Boonstra